NAS-urile Thecus suportă acum HDD-uri de 5 TB

NAS-urile Thecus suportă acum HDD-uri de 5 TB

În urma anunțului că Seagate a lansat un HDD de tip enterprise, cu o capacitate de 5 TB, Thecus, producătorul de dispozitive de stocare oferă și el suport pentru acestea.

Thecus Seagate

HDD-urile de capacitate mare devin din ce în ce mai populare în industrie, Seagate având acum un model de 5 TB care nu are nevoie de heliu precum cel de 6 TB de la Western Digital, iar cerința pentru acestea crește odată cu serviciile de stocare în cloud. Thecus, producătorul de dispozitive de stocare pentru business și enterprise, a anunțat și el suportul pentru noua capacitate, pentru toate modelele pe care le deține în portofoliu la momentul de față.

Doar modelul N16000PRO care dispune de nu mai puțin de 16 lăcașuri pentru HDD-uri, și este unul dintre cele mai mici oferite de Thecus, poate suporta acum până la 80 TB de date, într-o carcasă mai mică decât cea a unui PC de dimensiuni obișnuite. Luând în calcul faptul că aceste dispozitive pot fi interconectate în cascadă, până la 5 unități fără a avea un server la dispoziție, se poate ajunge lejer la o capacitate de stocare de 400 TB. Oricare dintre aceste dispozitive poate fi configurat și ca server de rețea, în acest mod capacitate de interconectare crește din nou de 8 ori, ajungându-se la o capacitate totală de stocare de 3,125 Petabytes.

Chiar dacă vorbim de capacități masive de stocare, cel puțin pentru un consumator obișnuit, aceste sunt cerințele din segmentul enterprise, cerințe care sunt în continuă creștere.

NAS Thecus

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: