Test comparativ: Galaxy S5 vs Xperia Z2 vs One M8 vs LG G2 vs iPhone 5S

, 20 Mai, 09:40

Într-un test pe orbeşte, în care utilizatorii nu ştiau ce smartphone aleg, noul a ieşit în faţa concurenţei.

PhoneArena Samsung Galaxy S5 comparatie HTC One M8 iPhone 5S

Deseori, cei de la PhoneArena realizează diverse teste comparative cu cele mai în vogă aparate. Deoarece, în cazul noilor smartphone-uri, se pune un mare accent pe abilităţile de captură foto, în urmă cu câteva zile au fost testate din acest punct de vedere cele mai recente vârfuri de gamă de la Apple, HTC, LG, Samsung sau Sony –  vs Xperia Z2 vs One M8 vs LG G2 vs iPhone 5S. Spre deosebire de alte situaţii în care s-au realizat astfel de comparaţii, imaginile capturate au fost urcate pe website-ul publicaţiei online, fără numele telefoanelor asociate, rămânând ca vizitatorii să decidă ce fotografii arată cel mai bine. Rezultatele finale au fost surprinzătoare.

Deşi în trecut a câştigat numeroase astfel de clasamente, iPhone-ul 5S a ieşit doar pe locul al patrulea, cu 16,83% dintre voturi. Nici LG G2 nu a impresionat audienţa, chiar dacă are una dintre cele mai impresionante abilităţi de captură în condiţii de iluminare scăzută. Cu 14,98% dintre voturi, a ocupat poziţia a cincea. Ultimul vârf de gamă de la Sony ocupă locul al treilea în acest clasament cu 18,81 procente.

Galaxy S5 a dat de pământ cu concurenţa, deţinând nu mai puţin de 30,4 procente dintre voturile admirative ale internauţilor. HTC One M8 s-a poziţionat pe poziţia a doua, cu 18,97%, în acest test comparativ Galaxy S5 vs Xperia Z2 vs One M8 vs LG G2 vs iPhone 5S.

Chiar dacă în cazul unei diferenţe de 2-3 procente am fi putut interpreta acest test ca fiind relativ, în momentul în care Galaxy S5 are aproape 12% din voturi în plus faţă de următorul clasat, este evident că Samsung a făcut o treabă foarte bună cu camera de la noul său vârf de gamă.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Catalin1188

Salut,

Interesant test… Din ce spuneau cei de pe Android Authority S5-ul are mari probleme cu camera.

Dar cum Samsung are un buget urias pe marketing normal ca iese bine in teste si in analize si cand ajunge pe piata ajungi sa iti dai seama ca mai bine ar mai taia din marketing si ar face si un pic de calitate.

Singurul motiv pentru care S5-ul iese primul e datorita culorilor super-tipatoare.

Dar na…suntem fiinte care facem alegeri la impuls….

Greuceanu

Draga Catalin1188,in articolul de mai sus se vorbeste despre calitatea fotografiilor asa cum au fost ele percepute de cititorii site-ului respectiv.
Ai vazut macar un Galaxy S5 si displayul acestuia?
Am ferma convingere ca nu.Displayul lui S5,folosit in modul film, mie mi se pare cel mai reusit ecran de pe un dispozitiv mobil de pana acum,acesta nu are nicio legatura cu culorile”super-tipatoare” de care vorbesti.
Pe de alta parte fotografiile facute cu S5 sunt fara discutie printre cele mai reusite in acest moment de pe un dispozitiv mobil,nu au nicio legatura cu marketingul,pe care cei care nu au argumente il aduc in discutie.
Analizand fotografii facute in diferite situatii cu Galaxy S5,se observa o camera foarte echilibrata,care scoate rezultate excelente in lumina zilei(care se compara la orice ora cu orice camera de pe un mobil inclusiv Nokia 1020 sau 808),si rezultate bune/satisfacatoare la lumina scazuta.

Evident ca nici o poza ca lumea nu puteati pune. Nu numai ca nu contine imagini cu toate cele 5 telefoane comparate, dar unul din ele este un telefon Nokia cu Windows…

Am vazut testul direct la sursa. Au fost asemenea teste si pe gsmarena si pe phonearena etc. Este EXTREM de greu sa-ti dai seama care telefon face poze mai bune. Samsungul le „photoshopeaza” ceva mai mult si par mai colorate.

In modul camera pornit,in bataia soarelui,display-ul de XZ are contrast mai bun decat Galaxy S5.Surprinzator,nu?

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail