Test comparativ: Galaxy S5 vs Xperia Z2 vs One M8 vs LG G2 vs iPhone 5S

Test comparativ: Galaxy S5 vs Xperia Z2 vs One M8 vs LG G2 vs iPhone 5S

Într-un test pe orbeşte, în care utilizatorii nu ştiau ce smartphone aleg, noul a ieşit în faţa concurenţei.

PhoneArena Samsung Galaxy S5 comparatie HTC One M8 iPhone 5S

Deseori, cei de la PhoneArena realizează diverse teste comparative cu cele mai în vogă aparate. Deoarece, în cazul noilor smartphone-uri, se pune un mare accent pe abilităţile de captură foto, în urmă cu câteva zile au fost testate din acest punct de vedere cele mai recente vârfuri de gamă de la Apple, HTC, LG, Samsung sau Sony –  vs Xperia Z2 vs One M8 vs LG G2 vs iPhone 5S. Spre deosebire de alte situaţii în care s-au realizat astfel de comparaţii, imaginile capturate au fost urcate pe website-ul publicaţiei online, fără numele telefoanelor asociate, rămânând ca vizitatorii să decidă ce fotografii arată cel mai bine. Rezultatele finale au fost surprinzătoare.

Deşi în trecut a câştigat numeroase astfel de clasamente, iPhone-ul 5S a ieşit doar pe locul al patrulea, cu 16,83% dintre voturi. Nici LG G2 nu a impresionat audienţa, chiar dacă are una dintre cele mai impresionante abilităţi de captură în condiţii de iluminare scăzută. Cu 14,98% dintre voturi, a ocupat poziţia a cincea. Ultimul vârf de gamă de la Sony ocupă locul al treilea în acest clasament cu 18,81 procente.

Galaxy S5 a dat de pământ cu concurenţa, deţinând nu mai puţin de 30,4 procente dintre voturile admirative ale internauţilor. HTC One M8 s-a poziţionat pe poziţia a doua, cu 18,97%, în acest test comparativ Galaxy S5 vs Xperia Z2 vs One M8 vs LG G2 vs iPhone 5S.

Chiar dacă în cazul unei diferenţe de 2-3 procente am fi putut interpreta acest test ca fiind relativ, în momentul în care Galaxy S5 are aproape 12% din voturi în plus faţă de următorul clasat, este evident că Samsung a făcut o treabă foarte bună cu camera de la noul său vârf de gamă.

Citește și: