Galaxy S5 depăşeşte toate recordurile de popularitate ale creaţiilor Samsung

Galaxy S5 depăşeşte toate recordurile de popularitate ale creaţiilor Samsung

Deşi vorbim doar de dispozitive livrate către magazine, nu vândute către utilizatori, se pare că este incredibil de popular.

samsung Galaxy S5 comparatie Galaxy S4 vanzari

Au apărut mai multe rapoarte online cum că, anul trecut, Galaxy S4 nu a atins cifrele de vănzări pe care le spera gigantul sud coreean. Pentru a compensa acel neajuns, Samsung a anunţat un pic mai devreme, în cadrul unei conferinţe desfăşurate la MWC în Barcelona. În plus, pe 11 aprilie, noul vârf de gamă al companiei era disponibil într-un număr record de peste 100 de ţări de pe mapamond.

Efortul investit se pare că a meritat. În doar 25 de zile, zece milioane de unităţi au fost livrate la această oră din depozitele companiei către magazine şi operatori de telefonie. Chiar dacă are toate şansele ca această valoare să fie depăşită cu uşurinţă, durata de timp în care a fost atins acest prag este foarte importantă. Anul trecut, Galaxy S4 a atins acelaşi număr de unităţi livrate în 27 de zile, în timp ce în cazul Galaxy S3 a durat 50 de zile. În urmă cu câţiva ani, când seria Galaxy S era totuşi la început, a durat 5 luni pentru ca Galaxy 2 să fi atins respectiva cifră şi 7 luni pentru primul Galaxy S.

La această oră, Galaxy S5 este disponibil în peste 125 de ţări, context în care, este din ce în ce mai uşor ca acel smartphone să ajungă în buzunarele unui număr fabulos de clienţi. Mai rămâne acum să vedem dacă va reuşi să depăşească 60 de milioane de unităţi vândute pe parcursul ,,vieţii sale”, cum s-a întâmplat cu Galaxy S3 sau 40 de milioane în cazul Galaxy S4.

Citește și: