09 oct. 2014 | 23:34

TDK demonstrează un prototip ultrarapid de memorii MRAM

ACTUALITATE
TDK demonstrează un prototip ultrarapid de memorii MRAM

TDK a început o serie de demonstrații ale noii sale tehnologii de memorii flash ultrarapide, MRAM.

TDK-MRAM

TDK demonstrează tehnologia proprie MRAM, una din noile tehnologii care e de așteptat să înlocuiască actualele memorii flash undeva în viitorul mai îndepărtat. MRAM are viteze cu mult superioare apropiate mai mult de memoria RAM decât de SSD-urile actuale. Tehnologia este destinată soluțiilor de stocare iar numele ei complet este Magnetoresistive Random Access Memory. Nu este o noutate în domeniu, însă e prima dată când TDK demonstrează o versiune funcțională a acesteia, un cip capabil de scriere și citire. 

Unitatea demo este așezată lângă una similară, ce folosește tehnologia actuală pentru a putea evidenția mai bine diferența majoră de viteză. Practic MRAM este momentan de 7 ori mai rapid decât ce găsim în SSD-urile obișnuite. Așadar, dacă un SSD poate avea viteze de citire/scriere de 500 MB/s, cu ajutorul lui MRAM aceste viteze ar putea fi de 3500 MB/s. TDK estimează aproximativ 10 ani până când hardware-ul va intra în producție pentru consumatori, însă ne putem aștepta ca această esimare să se schimbe având în vedere evoluția accelerată a acestui domeniu.

La capitolul utilizare, Bufallo, una din companiile care produc SSD-uri și memorii, vor folosi acest cip ca și cache pentru SSD-urile viitoare.

tdk-mram01