TDK „inghesuie” 2 TB pe un platan de HDD

, 05 Oct, 13:35

TDK 2 TB platan

Nu am mai auzit de mult de TDK, un fost lider al pietei de CD-uri si DVD-uri in trecutul apropiat. Se pare ca producatorul s-a decis sa investeasca timp si resurse financiare pentru a revolutiona HDD-urile, un produs care deja a scazut semnificativ de la aparitia SSD-urilor. TDK dezvaluie asadar o tehnologie ce permite „inghesuirea” a 2 TB de date pe un singur platan de 3.5 inci, la doar un an de zile de la ultimul anunt in care aceeasi companie reusea performanta de a aduce platanul de 1 TB.

Noua capacitate a fost obtinuta prin mdoificarea unor materiale in productia HDD-ului si a capului de citire/scriere ce include acum un laser cu o precizie de cativa nanometri. Tehnologia se numeste HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording) si nu este chiar foarte noua, daca ne aducem bine aminte in 2006 Hitachi incerca ceva asemanator.

TDK a precizat ca tehnologia va fi facuta publica la finalul acestui an, in urmatoarele 12 luni putand deja aparea HDD-uri cu 2 TB de stocare pe platan. Pentru HDD-urile de notebook acest lucru inseamna o capacitate de 2 TB, avand in vedere diagonala de 2.5 inci a platanelor acestora. Nu exista vre-un semn ca TDK ar reintra pe piata productiei de HDD-uri pentru consumatori, tehnologia oferita de ei alimentand suficient de bine fondurile companiei insa cine stie?

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Păi la ce preţuri au SSD-urile şi capacitate redusă, mai repede as cumpăra un HDD… Ieşi mai rentabil, părere mea…

Radu Neagu

Momentan da, insa ma refeream mai mult la scaderea masiva de pret pe care au avut-o SSD-urile in ultima vreme.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail