Tabletele Microsoft Surface au depăşit Nexus 10 şi Nexus 7 de sărbători

Tabletele Microsoft Surface au depăşit Nexus 10 şi Nexus 7 de sărbători

Un studiu făcut pe perioada sărbătorilor de iarnă, confirmă o creştere semnificativă a popularităţii .

Tablet Marketshare US apple microsoft nexus amazon

Pentru o lungă perioadă de timp, cele două tablete Microsoft Surface lansate în 2012 reprezentau oaia neagră a tabletelor pe care nu le cumpăra nimeni. Mai mult decât atât, gigantul din Redmond a trebui să suporte şi o pierdere de aproximativ un miliard de dolari în perioada premergătoare lansării modelelor noi de Surface 2 şi Surface Pro 2 pentru stocurile nevândute de Surface 1.

Acum, se pare că noile tactici de marketing şi vânzări angajate de compania lui Steve Ballmer continuă să fie unele dintre cele mai inspirate din această perioadă. În definitiv, preţurile reduse semnificativ pentru , mai vechi şi mai noi, se pare că au atras un public suficient de numeros încât să întreacă chiar şi produsele Nexus la popularitate. În condiţiile în care soluţii precum Nexus 10 şi Nexus 7 par ideale pentru o experienţă Android ,,curată” de utilizare şi navigare pe internet, se pare că există în continuare o reticenţă pentru aceste aparate.

Altfel, nu-mi explic cum de în studiul celor de la Chitika desfăşurat în perioada 20 – 29 decembrie 2013 pe 10 milioane de aparate, 2,3 procente din traficul online generat prin intermediul tabletelor s-a realizat de pe Surface, în timp ce Google cu ale sale creaţii din aceeaşi clasă nu a prins decât 2 procente. Aceste cifre sunt şi mai insignifiante când ne uităm la cele 76,1 procente deţinute de Apple în acest top cu al sale câteva generaţii de iPad. În acelaşi clasament, locul doi este deţinut de Amazon şi locul al treilea de tabletele Samsung.

Nu ştiu care este părerea voastră, dar mie personal mi se pare incredibilă performanţa Microsoft, mai ales că vechimea pe piaţă şi numărul mic de produse reprezintă un handicap major în faţa concurenţei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: