Surface Pro 3 de la Microsoft este probabil dispozitivul cel mai greu de reparat

Surface Pro 3 de la Microsoft este probabil dispozitivul cel mai greu de reparat

Nu cred că cititorii noștri sunt străini de iFixit, un site dedicat care se ocupă cu demontarea completă a dispozitivelor actuale, pentru a oferi informații despre reparații utilizatorilor. Desigur că Surface Pro 3 a trecut și el prin mâinile lor, și concluzia asupra acestui dispozitiv este să spunem, delicată.

Microsoft Surface Pro 3 1

În procesul de dezvoltare al lui Surface Pro 3, se pare că Microsoft nu a luat în calcul upgrrade-ul sau reparația, rezultând astfel un produs care poate fi doar schimbat în cazul în care se defectează. iFixit s-a lovit de probleme destul de mari în momentul în care au desfăcut tableta celor de la Microsoft, de la adezivul foarte puternic cu care sunt lipite capacele până la crăpături ale ecranului în momentul în care au demontat-o. Bateria a trebuit să fie deformată pentru a o înlătura, motiv implicit pentru a o schimba.

Luăm în calcul și faptul că Microsoft a construit Surface Pro 3 ca o tabletă foarte rezistentă, și e de înțeles prezența adezivului puternic, însă acest lucru înseamnă că dacă un utilizator are probleme minore cu acest produs, și reparația se poate face prin înlocuirea unor componente din interior, sau pur și simplu va dori să schimbe bateria după un an sau 2 de utilizare intensivă, va trebui să renunțe la această idee și să achiziționeze una nouă.

Există totuși opțiunea de a face un upgrade la SSD-ul mSATA, cu unul mai mare, însă până să ajungi la el, riscul de a distruge display-ul sau bateria sunt destul de mari.

Microsoft Surface Pro 3 2