Surface Pro 3 – cel mai bun ecran cel puțin într-o categorie

Surface Pro 3 - cel mai bun ecran cel puțin într-o categorie

Echipa DisplayMate a certificat display-ul de la ca fiind capabil să afişeze cele mai naturale culori.

Microsoft Surface-Pro-3 calitate ecran

Din interacţiunea oricăruia dintre noi cu smartphone-uri şi tablete, a devenit evident că aproape fiecare dintre ele deformează culorile afişate într-un mod destul de arbitrar. Plecând de la această premisă, organizaţii precum DisplayMate fac tot posibilul să acorde nişte note obiective diverselor display-uri cu care interacţionează pentru a stabili acurateţea culorilor afişate. Cu acest scop, au stabilit un sistem de notare abreviat cu JNCD – Just Noticeable Color Difference (Diferenţe de culoare abia observabile).

După o perioadă de testare destul de lungă, s-a stabilit că, la această oră, ecranul de la Surface Pro 3 este cel mai performant din lume, de la un smartphone sau tabletă, când vine vorba de acurateţea culorilor afişate.

Cu un gamut de culoare de 97, acurateţea absolută a culorilor în acest caz particular a fost notată cu excelent, primind nota de 2.1 JNCD.

Când vine vorba de alte calificative aferente panoului din cea mai recentă tabletă , luminozitatea, de exemplu, a fost măsurată la 371 de niţi. Deşi această valoare este mai mult decât decentă şi suficientă pentru a folosi tableta în lumină naturală, iPad Air o devansează detaşat cu 449 de niţi. Căştigătorul absolut la această categorie este Amazon Kindle Fire HDX 8.9 cu 527 de niţi. Din curiozitate, oare influenţează aceste valori decizia de achiziţie a cuiva?