Belkin Skorpion, un gadget care te scapa de malware pe Android

Belkin Skorpion, un gadget care te scapa de malware pe Android

Pentru a contracara valul din ce in ce mai mare de malware de pe Android, Skorpion iti incarca smartphone-ul si te scapa de virusi.

belkin skorpion android malware

Indiferent ce companie specializata pe software de securitate va incanta cel mai mult, opinia este unanima. Majoritatea malware-ului pe terminale mobile continua sa salasluiasca pe Android. Pentru ca antivirusii nu sunt perfecti si cu siguranta securitatea smartphone-ului din buzunar nu trebuie neglijata, cineva s-a gandit la un dispozitiv dedicat pentru aceasta placuta activitate.

Kaprica Security, o companie nu foarte renumita in domeniul securitatii, a pentru a lansa un gadget cu numele foarte impozant de Belkin Skorpion. Acesta din urma va fi la prima vedere un incarcator obisnuit care se conecteaza la priza si care s-ar putea sa asigure si o autonomie decenta departe de o sursa de curent, desi acest aspect nu a fost momentan confirmat.

La o privire mai atenta, Skorpion functioneaza ca un detector de virusi, aplicatii de tip malware sau rootkit. In momentul in care v-ati pus telefonul la incarcat, acesta beneficieaza de o scanare rapida care va confirma printr-un led verde ca totul este in regula. Daca aveti nevoie de un strat suplimentar de protectie sau pur si simplu va incanta siguranta sporita, puteti opta ca la o anumita ora din zi sau din noapte telefonul sa reporneasca si intregul sistem de fisiere al acestuia sa fie scanat in profunzime. In acest rastimp insa, nu-l veti putea folosi. Pentru ca nu putea functiona fara un firmware intern upgradabil, Belkin Skorpion se poate actualiza automat sau manual prin intermediul conexiunii de date celulare sau WiFi a terminalului conectat.

Fara a avea o data exact de lansare, Skorpion va avea un pret de 65 dolari in SUA si va putea fi achizitionat impreuna cu un abonament de 3-4 dolari la Kaprica Security, fie incepand cu 2014, fie pana la sfarsitul anului in curs.

Citește și: