Succes cât China: Lenovo vinde mai puține PC-uri decât telefoane și tablete

Succes cât China: Lenovo vinde mai puține PC-uri decât telefoane și tablete

China este o piață atât de bună pentru producătorii de telefoane mobile cu Android, încât Lenovo a ajuns să câștige astfel mai mulți bani decât din computere clasice. 

lenovo director romania

Lenovo este unul dintre producătorii care se ridică repede în lumea dispozitivelor mobile. Telefoanele sale sunt destul de rare în Europa, dar în China compania a reușit performanța să vândă mai mult decât vinde PC-uri. De la an la an, Lenovo a crescut cu 39%, ajungând la 15,8 milioane de unități în iunie, scrie Engadget.

Dintre unitățile livrate de Lenovo, 13 milioane au fost telefoane. De asemenea, compania a livrat 14,5 milioane de computere. În prezent, Lenovo are rivali precum Xiaomi, unul dintre cei mai de succes producători din China. Totuși, pe piața tabletelor Lenovo este numărul trei, după Apple și Samsung.

Află și: Lenovo dă lovitura pe smartphone-uri – cumpără Motorola de la Google

La începutul acestui an, chinezii au reușit să cumpere Motorola Mobility. În 2011, Google a cumpărat această companie cu 12,5 miliarde de dolari, iar Mobility a fost vândută cu 2,91 miliarde. Google a mai păstrat portofoliul de patente și o divizie care se ocupă de noile sale proiecte pentru dispozitive mobile.

La momentul vânzării, în ianuarie 2014, Google a anunțat că patentele vor fi licențiate prin parteneriate între cele două companii. Acum, este așteptat modelul Motorola Moto X+1 și acesta se zvonește că va fi telefonul pe care va fi construit Nexus 6.

Citește și: