Studiu: Utilizatorii de iPhone migrează masiv la Galaxy S5

Studiu: Utilizatorii de iPhone migrează masiv la Galaxy S5

Rezultatul unor lungi serii de zvonuri, este un smartphone ce a fost aşteptat, iar utilizatorii se pare că fac eforturi să-l cumpere.

Apple iPhone 5S Galaxy S5 tranzitie

Cel mai recent vârf de gamă al celor de la Samsung, deşi nu este de foarte mult timp pe piaţă, se pare că este primit cu braţele deschise de utilizatori şi presă. Anunţat pentru prima oară la MWC în luna februarie şi comercializat în peste 150 de ţări începând cu data de 11 aprilie, îşi asumă deja calificativul de succes.

Cum se întâmplă de obicei în cazul vârfurilor de gamă şi telefoanelor foarte scumpe, cum e cazul Galaxy S5, pentru a-l achiziţiona, cei mai mulţi dintre noi fac upgrade. Astfel, îşi vând telefonul actual, mai pun câţiva bani în plus şi îşi cumpără noul model. Pentru că există site-uri cu o bază de date de utilizatori foarte mare, ce se ocupă cu facilitarea de astfel de activităţi, tot ele pot oferi o statisitică legată de ,,cine la ce face upgrade”.

CompareMyMobile este un astfel de serviciu şi în ultima perioadă a depistat o explozie de utilizatori iPhone care trec la Galaxy S5. Nu mai puţin de 38% dintre toţi cei care îşi cumpără noul smartphone Samsung au fost înainte posesori de terminale Apple. De când s-a anunţat disponibilitatea S5, s-a înregistrat o creştere de 210 procente în numărul clienţilor care şi-au vândut un iPhone 4S pentru a-l cumpăra. Al doilea cel mai comercializat aparat, cu perspectivă de upgrade, este Galaxy S3, care a înregistrat o creştere de 193% pentru aceeaşi finalitate, de a trece la ceva mai bun. iPhone-ul 5S vine pe locul la treilea în acelaşi top, cu o creştere de 184%.

Până la această oră, nu putem asocia încă o valoare numerică interesului pentru Galaxy S5. Conform pronosticurilor interne ale companiei, ne putem aştepta la aproximativ 35 de milioane de smartphone-uri vâdute doar în acest trimestru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: