Studiu: iPad mini este cel mai uşor de stricat gadget din lume

Studiu: iPad mini este cel mai uşor de stricat gadget din lume

O firmă specializată pe asigurări de gadgeturi, a clasificat tableta ca fiind cel mai uşor de stricat gadget din lume.

ipad-mini retina broken defect

Cu toţi ştim cât de sensibile sunt gadgeturile moderne la căzături, probleme software sau hardware. În teorie, multe dintre ele şi şocuri minore, din păcate, experienţa ne-a demonstrat că, nu le putem avea pe toate. Fie ne dorim o tabletă sau un smartphone care arată foarte bine, fie optăm pentru unul rezistent şi butucănos.

Pentru că aceste aparate nu sunt deloc ieftine şi se pot strica, o companie de asigurări a creat poliţe speciale pentru a vă conferi un grad sporit de linişte sufletească. După ce a iniţiat acest program de asigurări, SquareTrade Europe s-a gândit să facă o favoare posibililor clienţi şi să publice un studiu cu un nume foarte atractiv. Astfel s-a ajuns la ,,cele mai sensibile gadgeturi din lume”.

Respectivul clasament a implicat executarea mai multor teste, similare cu situaţii din lumea reală, înainte de publicarea unor rezultate. Căderi de la diverse înălţimi, scufundări în apă şi alte câteva experimente similare au adus în fruntea clasamentului tableta iPad mini.

Cea mai mică tabletă a celor de la Apple este văzută de o firmă de asigurări ca fiind cel mai uşor de defectat. Pe sistemul nota mai mare este mai rea, iPad mini a ieşit pe primul loc cu 7,5 puncte, în timp ce locul al doilea a fost ocupat de Galaxy S4 cu 7 puncte şi locul al treilea de iPad Air cu 6.5 puncte. Poziţiile patru şi cinci în acelaşi top au fost ocupate de Galaxy S3 şi iPhone 5c, cu 6,5, respectiv 6 puncte. Prima generaţie de Nexus 7 este pe locul şase, iar a doua generaţie este pe nouă. Galaxy Tab 3, cu 5,5 puncte, ocupă poziţia a şaptea. Cel mai recent iPhone, 5S este pe 8 şi Moto X este pe locul al zecelea.

Deşi este greu de apreciat valoarea acestor teste în contextul în care nu au fost realizate de o autoritate importantă în domeniu, astfel de clasamente au toate şansele să influenţeze decizia unor utilizatori aflaţi în căutarea unor gadgeturi rezistente.