Ecranul noului iPad mini este mult mai slab decat al concurenţei

Ecranul noului iPad mini este mult mai slab decat al concurenţei

În teorie, recent lansatul cu Retina display este o revelaţie mult aşteptată, în practică, se pare că include compromisuri majore.

ipad-mini studiu calitate display comparatie

Au trecut deja câteva săptămâni de la lansarea oficială a noului , timp suficient pentru ca diverse entităţi în domeniu să ruleze şi cele mai exigente teste. Noua tabletă a celor de la Apple nu este mai ieftină decât modelul de anul trecut şi cu siguranţă este mult mai scumpă decât noul Nexus 7 sau Kindle Fire HDX, concurenţii ei direcţi. Preţul nu este neapărat o problemă până în momentul în care cineva observă un compromis semnificativ la capitolul calitate în comparaţie cu un produs mult mai ieftin.

La începutul săptămânii trecute, câteva teste de specialitate au relevat faptul că noul iPad mini este capabil să afişeze un număr de culori mult mai mic în comparaţie cu un iPad Air. Pentru că veştile proaste nu vin niciodată singure, cei de la DisplayMate au plasat noul iPad mini pe locul al treilea într-un clasament al tabletelor de 7 inci, după Nexus 7 2013 şi Amazon Kindle Fire HDX. Cel mai important argument care a stat la baza acestei decizii a avut legătură cu tehnologia învechită folosită în display-ul noului mini. Aparent, varietatea de culoare este similară cu cea de la iPad mini şi iPad 2, acesta din urmă având deja o vechime de trei ani. Aceste aspecte atrag și alte compromisuri, precum luminozitate redusă, un grad dezavantajos de reflexie şi un consum sporit de energie.

,,Doi producători inovativi de tablete, Amazon şi Google, au făcut un salt semnificativ în faţa Apple prin introducerea de dispozitive cu display-uri LTPS (în Kindle Fire HDX 8.9 şi noul Nexus 7) şi depăşesc detaşat panourile IGZO şi a-Si din iPad-urile actuale.

Trăgând linie, testele celor de la Display Mate confirmă faptul că e doar o chestiune de timp până când Retina display va fi o asociere de termeni sinonimă cu un mare compromis la capitolul calitate a ecranului, mai degrabă decât un avantaj sau un subiect de mândrie.

Citește și: