Specificații finale și imagini pentru Radeon R9 295X2

, 02 Apr, 07:58

În ultima vreme, am auzit o serie de zvonuri legate de o placă grafică Radeon R9 295×2, primul dual-GPU al lui AMD, bazată pe noile cipuri grafice.

AMD Radeon R9 295x2 1

E drept, dacă Nvidia a anunțat o nouă placă din seria Titan, ce beneficiază de două nuclee pe același GPU, AMD nu putea să stea cu mâinile în sân și să nu vină cu un Radeon R9 Dual-GPU. Chiar dacă placa nu este anunțată efectiv pentru lansare, probabil în viitorul apropiat va fi. Oricum, internetul nu așteaptă și ne oferă o serie de imagini ale plăcii, într-un stadiu incipient de producție a acesteia.

Radeon R9 295×2 este o placă cu două GPU-uri din generația Hawaii, două 290X mai exact. Specificațiile prezentate mai jos nu sunt cele oficiale, desigur nici imaginile, însă sunt reale în proporție de 90%. Avem așadar 5632 unități de procesare, 4-8 GB memorie video GDDR5 care poate fi dublată în secvențe de 4+4 sau 8+8, cu o cantitate egală pentru fiecare GPU, un bus de memorie foarte mare, cel mai probabil o alimentare dublă de 8 pini, și cel mai probabil, un preț de aproximativ 1500 dolari, jumătate din prețul lui Nvidia Titan Z.

Sistemul de răcire pare a fi unul hibrid, destul de realist având în vedere temperaturile tropicale la care ajunge un singur nucleu de Radeon R9 290x. Se spune că într-o săptămână vom avea mai multe detalii oficiale, precum și un preț al acestui monstru grafic.

AMD Radeon R9 295x2 specs

AMD Radeon R9 295x2

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail