Cea mai bună veste de la Sony: Android 5.0 Lollipop va fi pentru toată seria Xperia Z

Cea mai bună veste de la Sony: Android 5.0 Lollipop va fi pentru toată seria Xperia Z

Google a lansat Android 5.0 Lollipop și acum este rândul companiilor să se ocupe de actualizare. Sony își asigură clienții că vor primi noul sistem de operare.

sony xperia z android lollipop

Google a prezentat Android 5.0 în vară și din această toamnă începe actualizarea modelelor Nexus. Sony își asigură clienții care au cumpărat telefoanele Xperia Z că vor primi noul sistem de operare, dar actualizarea începe abia din 2015. Primii utilizatori care primesc Android Lollipop sunt cei care dețin Xperia Z3, lansat anul acesta la IFA 2014, și Xperia Z2, lansat tot în 2014 la MWC.

Celelalte telefoane care vor trece prin ciclul de actualizare sunt: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact și Xperia Z3 Tablet Compact. De asemenea, nu este uitat Sony Z Ultra Google Play edition. În prezent, cele mai bune telefoane de la Sony sunt Xperia Z3 și Xperia Z3 Compact, cel din urmă având un ecran de 4,6 inci full HD, dar aceleași dotări cu ale modelului mai mare.

Android 5.0 Lollipop este a doua mare actualizare pentru Android, după Ice Cream Sandwich din 2010. Acum, Google introduce Material ca filosofie de design, sistemul de notificări a fost îmbunătățit, au fost introduse profilurile multiple de utilizator și sunt suportate procesoarele pe arhitectură de 64 biți. La nivel vizual, Android Lollipop este cu totul schimbat de vechile versiuni și fiind similar cu Android Wear pentru ceasuri inteligente.

Citește și: