Sony: PS Vita nu se vinde mai bine din cauza smartphone-urilor

Sony: PS Vita nu se vinde mai bine din cauza smartphone-urilor

Chiar dacă multora li se pare evident, este bine de ştiut că cei de la Sony au conştientizat cauza vânzărilor slabe de

sony playstation ps vita probleme adoptie

În ultimii ani, cea mai mare parte a gamingului în deplasare s-a petrecut pe smartphone-uri şi tablete, eventual pe notebook-uri. Acest trend s-a petrecut în defavoarea dispozitivelor dedicate, precum PSP, PS Vita sau Nintendo DS şi 3DS. Motivele sunt evidente, jocurile arată la fel de bine din punct de vedere grafic, preţurile sunt mult mai mici şi, cel mai important, ai confortul că nu mai cari încă un aparat în deplasare. Singurele excepţii la această regulă ar putea fi anumite jocuri exclusive pe care le puteţi experimenta doar pe o anumită platformă, cum ar fi de exemplu seria God Of War pe .

Realizând probabil că timpul în care eram dependenţi de console precum PSP sau PS Vita s-a încheiat de mult, managerul general Sony UK a sintetizat foarte bine situaţia actuală într-un interviu acordat zilele trecute. ,,Adevărul este că numărul celor care vor o experienţă de gaming fundamentală, pe care o oferă PS Vita, nu este la fel de mare precum numărul celor care vor orice tip de joc în deplasare şi, pentru că dispozitive precum smartphone-uri sau tablete sunt atât de multifuncţionale prin natura lor, întotdeauna vor fi foarte atrăgătoare.”

Chiar dacă cei de la Sony nu par să se dea bătuţi prea curând, când vine vorba de dispozitive dedicate pentru gaming, prima etapă care forţează reinventare acestei clase de aparate este recunoaşterea problemelor din piaţă. În definitiv, nu degeba tabletele şi smartphone-urile recente ale companiei sunt certificate PlayStation Network şi au acces la diverse jocuri de PlayStation. Acestea sunt vremurile în care trăim şi vechile practici nu mai funcţionează.