Sony ar fi interesat de achiziționarea lui Crytek

Sony ar fi interesat de achiziționarea lui Crytek

Crytek a ajuns într-un punct critic al existenței sale, situația acestuia deteriorându-se rapid în ultimele 6 luni, atât de mult încât se zvonește că Sony ar fi interesat să achiziționeze dezvoltatorul de jocuri.

Sony Crytek

În UK, Crytek a început să își concedieze angajații, unii dintre ei au intrat în grevă, și recent s-a raportat că 100 de angajați ai companiei au depus scrisori prin care prezentau situația de la locul de muncă, înainte să plece. Chiar și alte birouri precum cele din Sofia, Bulgaria, raportează întârzieri salariale. Situația financiară precară se zvonește că ar fi rezultatul adopției reduse a motorului CryEngine și cifrele slabe de vânzări ale ultimului titlu, Ryse: Son of Rome.

Există așadar o cale prin care Crytek să se mențină la suprafață? Dacă acționează singuri, probabil că nu. Speculațiile inițiale spuneau că Deep Silver ar fi interesați de achiziție, având în vedere investiția semnificativă în Homefront: The Revolution, însă ultimele zvonuri indică faptul că Sony e interesat de extinderea diviziei de gaming, prin achiziționarea lui Crytek. Informația vine din două surse diferite, fără nici o legătură aparentă între ele.

”Ei bine, acesta este un zvon cu Z mare. Am auzit acest lucru de la doi oameni diferiți care nu se cunosc în nici un fel. Sony este interesat de extinderea studiourilor de gaming, și compania care este revizuită în acest moment, are probleme mari… însă se verifică viabilitatea acestei achiziții. Cam atât oameni buni. #Crytek” a spus Tidux într-o serie de tweet-uri, pe data de 4 iulie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: