Microsoft concurează cu Snapchat: a creat o alternativă pentru populara aplicație

Microsoft concurează cu Snapchat: a creat o alternativă pentru populara aplicație

Snapchat e una dintre cele mai populare aplicații și una pe care Facebook ar fi vrut s-o cumpere cu trei miliarde de dolari. Microsoft vrea o bucată din această afacere și și-a lansat propria aplicație de tipul acesta.

Nokia Lumia 930 (1)

Microsoft Research se ocupă și de dezvoltat aplicații, iar cea mai nouă se numește WindUp. Este o alternativă la Snapchat, adică trimiți mesaje text și audio sau poze și videoclipuri care se autodistrug, dar este specială pentru Windows Phone. Facebook și-a prezentat deja alternativa, sub numele de Slingshot. Este puțin mai bună decât produsul Microsoft, care se prezintă drept o încercare alpha decât o aplicație finalizată.

WindUp este disponibilă în magazinul Windows Store, nu costă nimic și este compatibilă cu toate telefoanele, mai puțin cele cu display full HD. Nu a fost chiar o aplicație hit, iar ratingul este doar de trei stele. Oarecum e previzibil de ce s-a întâmplat asta. Nici Slingshot de la Facebook nu a explodat în popularitate, deși utilizatorii acestei rețele sociale erau mai predipuși să folosească așa ceva.

Află și: Facebook Slingshot te ajută să împărtăşeşti altfel de imagini cu prietenii

Snapchat are succes pentru că a fost prima și pentru că oamenii care o folosesc deja n-au de ce să migreze către altele. În Slingshot te înregistrezi cu numărul de telefon, un nume și un username, iar prieteni poți căuta printr-o sincronizare cu contul de Facebook. Poți desena pe poze înainte de a le trimite și o diferență față de Snapchat e că nu vezi ce ai primit decât dacă trimiți și tu ceva la schimb. Facebook n-a mai cumpărat Snapchat și nici n-a reușit cu Slingsho. Iar la cum se prezintă WindUp va fi o aplicație de care Microsoft nu se va preocupa prea des.

windupc

Citește și: