09 dec. 2014 | 17:23

Smart Lock vă ajută să vă deblocaţi Chromebook-ul folosind telefonul cu Android

ACTUALITATE
Smart Lock vă ajută să vă deblocaţi Chromebook-ul folosind telefonul cu Android

Pentru că avem în permanenţă telefonul în buzunar, cu Smart Lock ne putem debloca -ul prin intermediului unui smartphone cu Android.

smart-lock-chromeos chromebook

Dacă ne deplasăm deseori cu notebook-ul în geantă, ar fi recomandat să ne protejăm datele cu o parolă pentru ca nimeni altcineva să nu ni le poată accesa dacă pune mâna pe sistem. Din păcate, experienţa introducerii unei parole complicate nu este foarte facilă, mai ales dacă trebuie să o tastaţi de 20 de ori pe zi. Pornind de la această premisă, o echipă de dezvoltatori s-au gândit să apeleze la smartphone-ul din buzunar pentru a îndeplini aceeaşi sarcină de autentificare într-un mod mult mai prietenos.

Momentan, soluţia găsită se rezumă doar la Chromebook-uri, dar chiar şi în acest condiţii, a deschis curiozitatea celor care s-ar putea să lucreze în viitor pentru o soluţie similară destinată utilizatorilor de Windows. Utilitarul software ilustrat pe Chrome OS în imaginea de mai sus poartă numele de Smart Lock şi a fost demonstrat pentru prima oară în cadrul conferinţei Google I/O. Modul în care funcţionează este cât se poate de simplu. Este suficient să staţi cu telefonul în preajma Chromebook-ului şi sistemul vă va fi deblocat.

Partea de autentificare se realizează prin Bluetooth. Din acest motiv, cei de la Google au avertizat că, atâta timp cât sunteţi la o distanţă mai mică de 10 metri de sistemul vostru portabil, acesta va rămâne logat. Singurul gest pe care trebuie să-l facă cineva pentru a vă accesa fişierele implică un banal click pe o icoană din mijlocul ecranului.

Momentan, Smart Lock pentru Chrome OS este disponibil doar dezvoltatorilor de aplicaţii într-o versiune beta. Pentru că tranziţia de la beta la o versiune finală dedicată utilizatorilor obişnuiţi nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni, vă puteţi aştepta ca în 2015 să puteţi şi voi să profitaţi de acelaşi artificiu, cu condiţia să aveţi la purtător un gadget care rulează .

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele