Motorola, mai bună decât Google: Aduce Android 5.0 Lollipop pe Moto G din 2013

Motorola, mai bună decât Google: Aduce Android 5.0 Lollipop pe Moto G din 2013

Motorola este până acum cea mai rapidă companie care să își actualizeze telefoanele. Cel mai bun telefon „de buget“ din 2013 primește Android 5.0 Lollipop.

Motorola Moto G foto Razvan Baltaretu-

Motorola s-a achitat încă de la mijlocul lunii noiembrie de actualizări pentru Moto X și Moto G lansate în 2014, dar acum trece la treabă și cu Moto G lansat în 2013. Astfel, începând din India, telefonul primește Android 5.0 Lollipop, informează GSMArena. Până acum, Motorola este cel mai activ producător, întrecând Samsung, LG sau HTC. Primele două au reușit să finiseze actualizările pentru Galaxy S5, respectiv G3.

Motorola Moto G a fost lansat în noiembrie 2013, fiind la mijlocul portofoliului companiei între Moto X și Moto E. Are un ecran de 4,5 inci HD, 1GB de memorie RAM și un spațiu de stocare de 8 sau 16GB fără slot de card. Folosește un procesor cu patru nuclee Snapdragon 400 și camera are 5 megapixeli, iar modelul este și dual SIM. A fost lansat cu Android 4.3 Jelly Bean, a trecut la KitKat și acum ajunge la Android 5.0 Lollipop.

Modelul de anul acesta a primit o cameră de 8 megapixeli în plus și un ecran de 5 inci. Android 5.0 Lollipop aduce o interfață nouă față de ce a avut Android până acum, introducând și Material Design ca filosofie de design, predominând animațiile și bazându-se pe o nouă arhitectură pentru rularea aplicațiilor. Google încă întârzie cu actualizarea tuturor dispozitivelor Nexus, dar Motorola livrează foarte repede actualizarea.

Un review pentru Moto G este pe „Adevărul“. „N-am o părere prea bună despre telefoanele de până în 1.000 de lei disponibile în România şi care rulează Android. Sunt, în general, realizate cu miile de unităţi pentru diverse companii şi nu există o atenţie prea mare pentru detalii. Sunt, poate prea dur spus, făcute la kil. Moto G e altfel. (…) dacă vrei un dual-sim, şi eşti dispus să cheltui circa 1.000 de lei, atunci Moto G e o alegere foarte bună“ – review-ul complet este aici.

 

Citește și: