Creatorii Siri pregătesc un asistent digital care înțelege perfect comenzile

, 13 Aug, 18:50

Siri a fost primul asistent digital care chiar a părut eficient. A fost lansat în 2011, cu iPhone 4S, iar creatorii săi vor să refacă sistemul acesta, dar mult mai bun decât ce are Apple acum.

iphone siri

Apple vinde Siri la pachet cu telefoanele și tabletele sale, dar n-a fost ideea sa. A cumpărat produsul în 2010, după ce a încercat să dezvolte un astfel de asistent pe smartphone-ul Newton din anii ’90. Cofondatorii Dag Kittlaus și Adam Cheyer au părăsit Apple, când nu s-au înțeles cu privire la dezvoltarea Siri, dar cred că acum pot face un asistent digital mai bun, conform MacRumors. Ceea ce vor ei să facă este un asistent care știe răspunsul la orice.

Cei doi creatori ai Siri și-au creat deja o companie, se numește Viv Labs, iar produsul lor, spre deosebire de Siri, este capabil de analize mai aprofundate. De fapt, ei se bazează foarte multe pe programe de inteligență artificială și pe baze de date foarte mari. Similar cu Cortana de la Microsoft, produsul lor va fi capabil de legături între aplicații și va fi capabil să creeze algoritm, dacă are nevoie. Și similar cu Google Now se va adapta preferințelor utilizatorilor.

„Să zicem că ai o formulare complicată, cum ar fi: «Caută-mi un zbor până în Dallas, dar să am un scaun în care ar încăpea și Shaq (n.r.: Shaquille O’Neal, baschetbalist american)». Viv va analiza fraza și apoi va genera automat un program care să se conecteze la surse terțe cu informații – ghidul cu jucătorii NBA, platforme de booking etc. – pentru a căuta acel loc dorit de mine. Și poate să facă asta într-o fracțiune de secundă“, își descrie echipa produsul.

Află și: Windows 9 – Cortana pe desktop este una dintre marile noutăți

Spre deosebire de Siri, un produs gândit pentru iPhone dinainte de a fi vândut către Apple, Viv va fi pentru tot felul de dispozitive. Va fi pregătit pentru tablete și telefoane, pentru mașini și chiar televizoare. De asemenea, va fi scalabil pentru uz casnic și companii. „Dacă echipa are succes, atunci vorbim aici de asistentul inteligent al viitorului și de o industrie de miliarde de dolari“, a spus Oren Etzioni, expert în inteligență artificială. Dacă are succes, până atunci mai avem de văzut produsul.

Momentul în care Apple anunță Siri


Siri, „complice“ la crimă

În altă ordine de idei despre Siri, un bărbat din Florida este acuzat că în 2012 și-a ucis colegul de cameră și i-a cerut asistentului Apple ajutorul. „Îmi trebuie un loc în care să-mi ascund colegul de cameră“, a cerut bărbatul. Siri i-a sugerat: mlaștini, bazine colectoare, chiar și turnătorii. Până la urmă l-a dus în pădure, iar acuzarea s-a folosit de datele colectate din telefon pentru a-i urmări parcursul. Procesul încă este în derulare, scrie The Independent.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail