02 mart. 2014 | 10:50

Silicon Image și MHL 3.0, la MWC 2014

ACTUALITATE
Silicon Image și MHL 3.0, la MWC 2014

Silicon Image a fost prezent cu un stand plin de informații referitoare la MHL 3.0, în cadrul MWC 2014.

Silicon Image și MHL 3.0

Stand Silicon Image

Tehnologia MHL 3.0 este deja implementată pe dispozitive noi precum S0ny Xperia Z2, ea are totuși  o aplicabilitate ceva mai largă și poate fi folosită și în alte industrii decât a dispozitivelor mobile. Prima care are de beneficiat de pe urma acestei tehnogii este industria de stocare.

La stand, am văzut un demo pentru un smartphone care afișa imaginea în rezoluție Full HD pe un televizor. Partea atractivă era că permitea conectarea unui stick USB sau a unui HDD extern la dockingstation-ul respectiv și transferul informațiilor de pe acesta, simultan cu imaginea și sunetul.

Sisteme Silicon Image și MHL 3.0

Sisteme Silicon Image și MHL 3.0

Un alt domeniu ce beneficiază de pe urma tehnologiei este sistemul de navigație și cel multimedia de pe mașini. Harman avea o serie de display-uri LCC care se puteau conecta prin MHL la smartphone-uri și afișau conținutul de pe acestea. Sunetul era routat prin sistemul audio al mașinii, la fel și microfonul la un handsfree separat, și totul prin intermediul unui singur cablu. Astfel pasagerii de pe scaunele din spate pot urmări filme sau TV online în timp ce pe display-ul principal al mașinii pot fi afișate informații despre vreme sau navigația GPS. Telefoanele mobile actuale sunt suficient de performante pentru a susține liniștit acest trafic de informație.

Sisteme Silicon Image și MHL 3.0

Sisteme Silicon Image și MHL 3.0