Cum puteţi experimenta acum noul Android L

Cum puteţi experimenta acum noul Android L

Nici măcar nu aveţi nevoie de un telefon sau o tabletă Nexus pentru a experimenta noutăţile introduse în .

android l-dev-prev

La începutul acestei săptămâni, cei de la Google au anunţat cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android. Aceasta poartă numele de Android L şi, înainte să ajunge în mod oficial pe diverse dispozitive, se află într-un stadiu de Developer Preview. Chiar dacă respectiva variantă dedicată dezvoltatorilor a fost deja lansată pentru experimente pe , din fericire, nu trebuie să aveţi şi voi un astfel de dispozitiv pentru a vedea la ce a lucrat gigantul din Mountain View în ultimul an.

Fiecare sistem de operare pentru mobile creat vreodată de Google a putut fi testat în condiţii optime pe PC, printr-un emulator oficial, iar Android L nu este o excepţie de la regulă.  Acesta este inclus în SDK-ul de Android pe care îl puteţi descărca gratuit de pe site-ul Google. După ce l-aţi instalat pe propriul sistem, având grijă ca în prealabil să fi instalat JDK-ul pe 32 de biţi de la Oracle, puteţi vedea fără probleme cu ce se mănâncă Android L printr-un dispozitiv virtual. E ca şi cum aţi avea un smartphone Nexus în maşină virtuală. Tocmai pentru că experienţa este atât de similară, acesta este şi un mod foarte bun pentru a vă decide să cumpăraţi, când va fi cazul, un smartphone cu Android L.

În plus, dacă vă încântă ceea ce vedeţi, acesta ar putea fi primul pas în a deveni dezvoltatori de aplicaţii de Android. Nu de alta, dar Software Development Kit-ul creat de Google, înainte de orice, este o platformă prin care să creaţi aplicaţii.

Citește și: