Shuttle lansează un barebone interesant pentru procesoare LGA1150

Shuttle lansează un barebone interesant pentru procesoare LGA1150

Shuttle este un brand destul de cunoscut pentru sistemele sale de tip barebone, de dimensiuni reduse.

Shuttle-XPC-SH81R4-LGA1150-1

Dacă tot vorbim de Shuttle, care este un producător de renume în domeniul sistemelor barebone, trebuie să ținem cont că aceste sisteme sunt compuse doar din carcasă, placă de bază și sursă. Pentru variantele dedicate este posibil ca acestea să aibă și procesorul direct lipit pe placa de bază. Aceste sisteme nu sunt destinate gamerilor sau celor care gândesc un upgrade în viitorul apropiat ci mai mult celor care doresc un sistem Home Theater sau un desktop de mici dimensiuni pentru birou.

Shuttle XPC SH81R4 LGA1150 este numele complet al barebone-ului care oferă opțiuni destul de interesante de configurare. În primul rând avem o placă de bază cu chipset H81 ce permite instalarea oricărui procesor Intel LGA1150. Există două slot-uri de memorie SO-DIMM ce permit până la 16 GB DDR3 la 1600 MHz. Există două porturi SATA3 pentru conectarea unităților de stocare și un port SATA2 pentru unitățile optice care știm că sunt ceva mai lente. Placa deține și un slot PCI Express X16 3.0 pentru o placă video dedicată de ultimă generație, și chiar și spațiu suficient pentru acomodarea acesteia în carcasă. Mai avem și două porturi mini-PCI Express pentru o placă WiFi și un SSD mSATA de exemplu.

Conectivitatea externă este de asemenea foarte bună cu 2 porturi USB 3.0 și 8 porturi USB 2.0, jack-uri audio pentru 5.1 canale și conector LAN Gigabit. Prețul sistemului este de 180 Euro și este disponibil la comandă în toată Europa.

Shuttle-XPC-SH81R4-LGA1150-2