07 nov. 2014 | 09:30

Shadowcrypt e extensia de Chrome care criptează toate conversaţiile digitale

ACTUALITATE
Shadowcrypt e extensia de Chrome care criptează toate conversaţiile digitale

Indiferent dacă este vorba de emailuri, tweet-uri, status-uri de Facebook sau alte tipuri de texte, extensia de Chrome cu numele de Shadowcrypt vi le poate cripta.

shadowcrypt-gde

Cu paşi repezi, nu mai este doar un subiect de film sau o obsesie a celor care lucrează cu date sensibile. Este pe care nu doriţi să le poată accesa oricine altcineva. Partea bună este că, de acum, criptarea nici măcar nu se mai rezumă la documente importante stocate offline.

O nouă extensie gratuită de Chrome, cu numele de Shadowcrypt, vă permite să vă criptaţi toate comunicaţiile digitale în format text, indiferent dacă este vorba de email-uri, postări pe Facebook sau mesaje postate pe un forum. După ce v-aţi descărcat extensia de la această adresă, trebuie să vă generaţi o cheie de criptare pentru fiecare website pe care îl folosiţi sau email pe care îl scrieţi. Cu cât refolosiţi mai mult o cheie de criptare, cu atât îşi pierde mai tare utilitatea. De asemenea, va trebui să partajaţi respectiva cheie cu alţi utilizatori de Shadowcrypt care vă doriţi să înţeleagă subiectul respectivelor mesaje. În caz contrar, orice mesaj va avea forma tweet-ului de mai jos şi va include cifre şi litere fără nici o noimă.

Deşi nu v-aţi înşela dacă aţi percepe acest produs software ca fiind într-un stadiu final, ShadowCrypt este dezvoltat, optimizat şi finisat în continuare de o echipă de ingineri pasionaţi de la Universitatea Berkeley din California şi Universitatea din Maryland. Un membru al echipei de cercetători este Devdatta Akhawe, un inginer în securitate de la Dropbox.

Indiferent dacă veţi vedea Shadowcrypt ca pe un hobby cu care vă veţi impresiona prietenii, cel mai mare avantaj al său este că există.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele