Seek Thermal este unul dintre cele mai interesante gadgeturi pentru iPhone

Seek Thermal este unul dintre cele mai interesante gadgeturi pentru iPhone

Seek Thermal este un nou accesoriu pentru iPhone care vă oferă posibilitatea să capturaţi imagini termice, precum în captura de mai jos.

seek-thermal-iphone accesoriu

Deşi un astfel de accesoriu nu este pe lista cadourilor de Crăciun a multora dintre voi, creatorii Seek Thermal sunt foarte optimişti că noul lor gadget va fi un succes de piaţă.

Acesta reprezintă o unealtă pentru imagistică sensibilă la variaţii de temperatură din mediul ambiant. Se ataşează la iPhone prin portul Lightning şi, prin intermediul unui microbolometru cu oxid de vanadiu şi o lentilă calcogenură, facilitează imortalizarea de cadre desprinse din filmele de acţiune. La 200 de dolari poate fi clasificat ca fiind unul dintre cele mai scumpe accesorii de iPhone, dar având în vedere că ultima tentativă cu un efect similar, de la , costă 350$, acesta este un pas în direcţia corectă.

Ca scenarii în care un astfel de instrument v-ar fi util, puteţi sta liniştiţi, nu are aplicaţii doar în industria militară. Dacă sunteţi stresaţi noaptea în pădure, puteţi verifica dacă este cineva ascuns în împrejurimi. Puteţi verifica temperatura grătarului sau a cuptorului şi, dacă aveţi probleme cu , puteţi vedea în ce zone din perete sunt probleme.  De asemenea, puteţi vedea pe unde curge apă în casă.

Creatorii Seek Thermal au lansat o versiune a gadgetului de mai sus şi pentru Android, aceasta din urmă fiind conectabilă printr-un port micro USB. Dacă vreţi să îl folosiţi la ceva util sau vreţi doar să vă amuzaţi, îl puteţi achiziţiona de pe website-ul producătorului. Se livrează fără probleme şi în România.

Citește și: