Scrisul de mesaje la cinema poate provoca… moartea

Scrisul de mesaje la cinema poate provoca... moartea

Deşi vorbitul într-o sală de cinema este deranjant, la cinema, cu luminozitatea ecranului telefonului la maxim, este şi mai enervantă.

SMS Cinema texting

Cu toate că la prima vedere un astfel de caz este absurd, se pare că trăim vremuri suficient de stresante încât anumiţi oameni să scoată pistolul în circumstanţe ce ar putea fi uşor trecute cu vederea.

Să fim serioşi, experienţa urmăririi unui film la cinema implică anumite reguli de conduită. Nu faceţi gălăgie, nu vorbiţi la telefon şi nici nu vă jucaţi sau trimiteţi mesaje. În definitiv, astfel de gesturi îi perturbă pe cei din jur şi riscaţi să vă certaţi cu cineva sau, mai rău să vă luaţi la bătaie. Într-o lume ideală, astfel de circumstanţe se rezolvă printr-o reclamaţie adresată personalului din cinematograf. În lumea reală, se pare că poţi fi împuşcat.

Asta s-a întâmplat zilele trecute într-un cinematograf din Miami, unde un individ a fost ucis prin împuşcare, de la câţiva centimetri distanţă, pentru că scria mesaje la cinema, în timpul unui film. Din câte se pare, victima începuse să scrie mesaje în timpul trailer-elor de începutul filmul, situaţie care l-a enervat la maxim pe poliţistul pensionat aflat în spatele său. Pentru că probabil primul impuls nu a fost să scoată pistolul, respectivul poliţist l-a atenţionat pe individ să termine cu mesajele, context în care acesta nu s-a oprit, afirmând că sa în vârstă de trei ani. După ce a văzut că nu se linişteşte, ,,eroul” nostru a ieşit din sală în căutarea managerului cinematografului. Nu l-a găsit şi s-a întors în sala de cinema, moment în care disputa a escaladat, deoarece unul dintre cei doi a început să arunce cu floricele (nu se ştie cine). În secunda următoare, cazul s-a încheiat cu un glonte adresat celui care se juca cu telefonul. La această oră, poliţistul pensionar se află în judecată pentru crimă de gradul al doilea.

În România, e puţin probabil ca un astfel de eveniment să aibă loc. Chiar şi în aceste condiţii, încercaţi să citiţi o învăţătură printre rânduri, pentru că nu ştiţi peste ce nebuni daţi. Mai bine, atunci când mergeţi la film, uitaţi-vă doar la film. Până la urmă pentru asta mergeți, iar în plus discreția este și o chestiune de bun simț, nu?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: