Studiu: SMS-urile inainte de culcare sunt daunatoare

Studiu: SMS-urile inainte de culcare sunt daunatoare

Un nou studiu desfasurat in urma cu scurt timp confirma efectele negative asupra somnului a unei

studiu somn sleep sms

Desi s-a facut o analiza pe un numar de doar 83 de studenti, procentul rezultatelor testului a ajuns ca in final sa stea la baza clasificarii experimentului ca fiind unul concludent. In principiu, raspunsul unanim a fost ca inainte de culcare, de cele mai multe ori din pat, este de vina pentru un somn neodihnitor. SMS-urile inainte de culcare chiar ne perturba somnul.

Publicat in jurnalul pentru Psihologia Culturii Media Populare, acest studiu este cu atat mai concludent cu cat tot mai multi oameni ajung sa adoarma cu telefonul in pat, sub perna sau pe o masuta la maxim o intindere de mana de langa perna. Tot acest obicei al pozitiei telefonului peste noapte pare sa fie si o parte importanta din problema. Deoarece iti este atat de usor sa pui mana pe telefon la trei dimineata, iti este la fel de usor sa scrii un mesaj unui prieten pentru ca ti-ai adus aminte de ceva. In acest context, pana si faptul ca ti s-a luminat ecranul telefonului sau l-ai auzit vibrand iti poate perturba un somn adanc. Mai grav este faptul ca un mesaj la ore tarzii din noapte te poate si speria, moment in care devine din ce in ce mai greu sa adormi din nou.

Concluzia studiului cu SMS-urile inainte de culcare era evidenta, e adevarat. Totusi, cercetatorii din spatele proiectului incearca prin astfel de initiative sa atraga atentia asupra stilului de viata din ce in ce mai nesanatos pe care il avem. In final, recomandarea echipei responsabile era sa nu mai dormim cu telefonul langa cap si sa-i dezactivam orice forma de alerta, atat auditiva cat si vibratii, macar pentru numarul de ore din ce in ce mai mic pe care il dormim.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: