Kingston lansează un SSD de 960 GB ”accesibil”

Kingston lansează un SSD de 960 GB ”accesibil”

Kingston SSDNow V310 este cel mai recent model al producătorului, anunțat în cadrul Computex 2014 și lansat de curând.

Kingston V310

SSD-ul Kingston V310 are o capacitate de 960 GB și chiar dacă producătorul îl prezintă ca un model de 1 TB, probabil capacitatea lui formatată nu depășește 900 GB. Unitatea are o grosime de doar 7 mm, fiind astfel compatibil cu toate laptop-urile și ultrabook-urile de pe piață, și beneficiază de conectivitate SATA 3.0. Testele reale afișează o viteză de aproximativ 500 MB/s la citire și respectiv 485 MB/s la scriere, destul de bune pentru o unitate de stocare atât de mare ce folosește SATA 3.0.

SSD-ul va fi disponibil în curând, însă nu este anunțat un preț oficial pentru acesta. Unii retaileri au specificat un preț de 555 de dolari pentru acest model, preț pentru Statele Unite care ar putea fi tradus în 550 Euro pentru Europa, aproximativ 2500 Lei. E drept, nu este mic, însă avantajul acestuia este că pot fi transferate toate informațiile de pe un sistem puternic, un laptop cel mai probabil, care deține un singur lăcaș pentru unități de stocare.

Dacă până acum prețurile pentru capacitate de 1 TB se învârteau în jurul sumei de 1000 de dolari, aproximativ 3500 Lei, acest model este dovada clară că stocarea accesibilă pe SSD este importantă. Așteptăm cu nerăbdare și capacitățile de 2 TB sau mai mari, pentru aceste dispozitive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: