Samsung renunță să mai livreze notebook-uri în Europa

Samsung renunță să mai livreze notebook-uri în Europa

Într-o perioadă în care vânzările de sisteme continuă să scadă, cei de la au luat decizia să nu mai livreze portabile în Europa.

samsung notebook europa

Au început deja de câteva săptămâni să circule zvonuri cum că renunţă să mai producă  notebook-uri. Nu de alta, dar se face imediat un an de zile de când am văzut un nou sistem portabil ieşit din laboratoarele de cercetare şi dezvoltare ale coreenilor.

Răspunsul la această întrebare a venit printr-un comunicat direct de la Samsung. Cel puţin în Europa, gigantul sud coreean va renunţa să mai livreze laptopuri. Nu este exclus ca aceeaşi atitudine să fie adoptată şi faţă de piaţa americană sau asiatică în câteva luni, dar momentan ne referim doar la bătrânul continent. ,,Ne adaptăm rapid la cererea şi nevoia din piaţă. În Europa vom înceta comercializarea de notebook-uri, inclusiv Chromebook-uri“, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru PCAdvisor. El a mai spus că această decizie nu înseamnă neapărat că Samsung va renunţa complet la producţia de sisteme portabile şi pentru alte regiuni.

Această decizie vine la mai bine de jumătate de an după ce Sony s-a retras din piaţa globală de PC-uri prin vânzarea diviziei Vaio către o companie japoneză care se adresează doar pieţei asiatice. În teorie, există posibilitatea ca Samsung să ia doar o pauză pentru a reevalua situaţia globală din acest domeniu, aşteptând momentul ideal pentru a reveni în forţă. Rămâne doar să aşteptăm pentru a vedea deznodământul final.

Citește și: