Samsung a lansat primul său monitor curbat de 27 de inci

Samsung a lansat primul său monitor curbat de 27 de inci

După ce au atins performanţa de a aduce pe piaţă unele dintre primele TV-uri curbate, cei de la Samsung îşi fixează atenţia pe .

samsung-curved-monitor

Creaţia din imaginea de mai sus poartă numele de Samsung SD590C şi, cel puţin în prima etapă de comercializare va fi disponibil doar în Coreea de Sud. Rămâne să aşteptăm câteva săptămâni pentru a vedea dacă şi europenii vor putea aprecia la prima mână efortul investit în cercetare şi dezvoltare de către compania coreeană.

Are 27 de inci în diagonală şi  foloseşte aceeaşi tehnologie pe care o întâlnim în TV-urile curbate ale coreenilor. Este primul din lume care a reuşit să obţină certificările TUV şi Underwriters Laboratories pentru calitate şi performanţă. Are o rezoluţie nativă Full HD 1080p şi un raport de aspect de 16:9. Puterea luminoasă specificată a panoului este de 350 cd/m2, iar timpul de răspuns se rezumă la 4 milisecunde – suficient pentru gaming de performanţă.

Pentru un plus de funcţionalitate la aceiaşi bani, incorporează şi două difuzoare stereo care se pare că sunt capabile să umple fără probleme o cameră cu sunet de calitate. Ca intrări, din câte se pare, se rezumă doar la un D-Sub şi un număr încă nedefinit de porturi HDMI.

Preţul specificat este de aproximativ 560 de dolari pentru SD590C, dar din păcate nu avem o dată oficială de lansare pentru a-i aprecia mai bine valoarea decentă de achiziţie.