Samsung NX1 e cel mai nou mirrorless premium care filmează 4K

Samsung NX1 e cel mai nou mirrorless premium care filmează 4K

Samsung lansează NX1, o nouă cameră foto premium dezvoltată pentru fotografii experimentați. Cu NX1, Samsung face cel mai mare pas în industria mirrorless.

NX1 with 50-150MM_3

Samsung NX1 poate fotografia în rafală cu autofocus continuu la 15 cadre pe secundă, un sistem auto focus de generația a treia cu 205 puncte de focalizare cu detecție de fază pe un senzor APS-C BSI CMOS de 28MP pentru cea mai bună calitate a imaginilor.

Samsung NX1 pentru viteză și acuratețe

Procesorul DRIMe V al camerei NX1 permite o reproducere cromatică superioară, precum și reducerea zgomotului de imagine, folosind nuclee puternice pentru imagistica de mare viteză de care fotografii au nevoie. Tehnologia revoluționară suportă și înregistrare video 4K UHD fără să fie nevoie de alt echipament, astfel că fotografii și cameramanii pot capta povești în cel mai clar, curat și realist mod cu putință, se arată în comunicatul remis „Playtech“.

NX1 poate urmări subiectul fotografiat aproape oriunde în interiorul cadrului, indiferent de locul în care se află aceştia, prin intermediul Wide Phase Detection. Fotografii pot capta chiar și cele mai scurte momente pentru că viteza și flexibilitatea lui NX1 permit focalizarea și captarea imaginii instantaneu, fără a fi nevoie de prefocalizare și recompunere. Această tehnologie le va fi de mare ajutor în special celor pasionați de filmări, pentru că NX1 suportă focalizarea cu detecție de fază în timpul înregistrării, iar rezultatul este o imagine stabilă și fluidă.

Un videoclip de promovare a Samsung NX1


Comparativ cu senzorii tradiționali CMOS, BSI reduce zgomotul într-un mod eficient, eliminând obstacolele dintre obiectiv și photo-site-uri, pentru ca mai multă lumină să poată ajunge la fiecare pixel. Ca rezultat, utilizatorii NX1 nu vor fi nevoiți să facă compromisuri pentru calitate nici măcar în lumină slabă. Calitatea excelentă a imaginii și rezultatele superioare sunt garantate indiferent de scenariul sau subiectul fotografiat.

NX1 oferă ISO 100-25600 și extins până la 51200, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a capta imagini la o expunere bună cu mai puțin zgomot în condiții de luminozitate minimă. În plus, datorită noii tehnologii dezvoltate special pentru NX1, chiar și zgomotul subtil produs de camera foto, dar insesizabil cu ochiul liber, e diminuat semnificativ. Această tehnologie funcționează prin diferențierea fiecărui domeniu de imagistică, precum margini și texturi diverse, și aplicarea diferitelor tipuri de reducere a zgomotului pe zone distincte.

NX1 with 50-150MM_2

Samsung NX1 „poate“ 4K

Samsung NX1 poate înregistra videoclipuri 4K sau Ultra HD. Înregistrările UHD au o rezoluție de patru ori mai mare decât Full HD. Tehnologia HEVC Codec (H.265) integrată, cea mai avansată tehnologie de comprimare disponibilă, eficientizează procesul de stocare a videoclipurilor, comprimându-le la jumătate din dimensiunea unui fișier codat cu H.264 fără a afecta calitatea în vreun fel. Toate fișierele sunt stocate pe cardul SD, astfel încât nu este nevoie de un recorder extern de 4K. Nu au fost neglijate nici cerințele de post-producție, fiind inclus un software de conversie și de editare a filmărilor 4K.

Mai mult, Samsung NX1 este rezistent la praf și stropi de apă și are garnituri de cauciuc și etanșare pentru a proteja rotițele și butoanele. Acest design durabil ajută utilizatorii NX1 să profite de orice ocazie pentru a capta scene minunate indiferent de mediul în care se află în exterior.
Vizorul electronic este un ecran XGA OLED cu 2,36 milioane de puncte, care le oferă utilizatorilor o experiență de compoziție extrem de aproape de realitate. Ecranul FVGA Super AMOLED de 3.0 inci cu opțiuni tactile redă imaginile în mod natural.

Un nou obiectiv gata pentru Samsung NX1

Pe lângă Samsung NX1, compania a anunțat și obiectivul 50-150mm 2.8 S ED OIS. Este un teleobiectiv premium cu o diafragmă maximă F2.8 și o focală de 77-231mm în echivalent 35mm, acest obiectiv multifuncțional din seria S este ideal pentru o gamă largă de scenarii, inclusiv pentru sport, fotografierea faunei sălbatice și fotografie de portret.

Funcțiile adiționale includ sistemul Advanced Multi-Axis Optical Image Stabilization (OIS) cu până la 4,5 diafragme (la mijlocul plajei focale, standard CIPA), Samsung’s Ultra Precise Stepping Motor (UPSM), și rezistență la praf și stropire prin Samsung Hyper Shield (SHS).

Samsung NX1 specs

Citește și:
Etichete: