Samsung NX Mini, o cameră foto dedicată fenomenului selfie

, 20 Mar, 08:20

Samsung NX Mini este o cameră foto cu ecran rabatabil, care a fost rapid etichetată drept flaghsip-ul camerelor foto pentru selfie-uri.

Camera Samsung NX Mini Selfie

Spun „rapid etichetată” pentru că orice DSLR cu ecran rabatabil ar putea intra foarte ușor în această categorie, fiind desigur unul dintre pretendenții la acest titlu. Din punct de vedere al construcției, Samsung NX Mini este o cameră mică, cu o grosime de doar 22.6 mm, aproape la fel de ușoară ca un smartphone la cele 150 de grame ale sale, și deține un ecran rabatabil la 180 de grade pentru ca utilizatorii să își poată face singuri poze. Cel mai probabil, acesta va fi și modul în care va fi promovată.

Spre deosebire de actualele camere mirrorless de la Samsung, aceasta este atât de mică, încât producătorul a trebuit să creeze un nou sistem de lentile detașabile, ce includ obiective de 9 și 17 mm fixe, precum și un zoom de la 9 la 27 mm.

Senzorul are 20 de Megapixeli și suprafață de 2,54 cm pătrați și poate înregistra și clipuri video 1080p la 30 de cadre pe secundă. La fel ca ultimele dispozitive Gear 2 și recentele camere NX, aceasta rulează o versiune de Tizen OS. Camera deține un modul WiFi pentru transferul pozelor pe smartphone și o aplicație dedicată în acest scop.

Prețul de pornire pentru Samsung NX Mini va fi de 450 dolari pentru kit-ul cu lentila fixă de 9 mm.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

NX Mini se anunta a fi un aparat extrem de tentant: ecranul orientabil e bun si pentru cand doresti sa fotografiezi din unghiuri mai dificile, nu doar pentru selfie-uri. Sunt curios cum se va realiza controlul manual, cel putin din poze nu vad sa aiba rotite de comanda, dar cautand specificatiile am citit ca dispune de modul manual complet. As spune asadar ca daca pretul va fi asemanator cu cel din SUA si nu unul sensibil mai mare (cum adeseori se intampla la noi), va fi o alegere interesanta, dupa ce va aparea si in ofertele magazinelor de la noi. Sa fiu exact, eu unul oscilez intre un Samsung (ma tenteaza folosirea smarphone-ului pe post de telecomanda) si un EOS M (compatibil, cu un adaptor, cu obiectivele Canon).

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail