LG va lansa primul său monitor curbat. În 2008, Alienware prezenta în premieră un așa dispozitiv

LG va lansa primul său monitor curbat. În 2008, Alienware prezenta în premieră un așa dispozitiv

La IFA 2014, LG își aduce primul monitor cu ecran curbat. „Premiera“ LG vine la cinci ani după primul astfel de monitor. Pe lângă acest anunț, sud-coreenii vor prezenta în Berlin și primul monitor LG Digital Cinema 4K.

Curved UltraWide Monitor _34UC97

LG va dezvălui cel mai nou monitor cu ecran curbat și extra-lat IPS 21: 9 (modelul 34UC97) la IFA 2014 în Berlin, Germania. Monitorul cu ecran curbat va avea un raport de aspect de 21:9 cu o diagonală de 34 de inci. Vor fi prezentate la IFA 2014 și monitorul Digital Cinema 4K (modelul 31MU97) și monitorul pentru jocuri pe televizor cu dotări incluse (modelul 24GM77).

Revenind la cel curbat și extra-lat, în comunicatul de presă remis „Playtech“ compania susține că este o soluție completă, la fel de potrivită atât pentru nevoile utilizatorilor profesioniști, cât și pentru cei care își petrec timpul acasă, beneficiind de un ecran suplimentar, astfel încât utilizatorii să poată face mai multe lucruri în mai puțin timp. Prin adăugarea curburii unui monitor cu raport de aspect de 21:9, LG a creat un produs care oferă o experiență mai captivantă decât până acum. Rezoluția ecranului Quad HD cu 3.440 x 1.440 pixeli oferă fotografilor nivelul de detaliere și acuratețe necesare muncii acestora.

Monitorul LG 34UC97 are suport pentru Thunderbolt 2 pentru transfer de date de mare viteză (de patru ori mai rapid decat USB 3.0), Maxx Audio și un sistem de boxe stereo de 7W pentru performanțe audio de vârf.

Pe lângă primul monitor curbat și extra-lat 21:9 al LG, va fi prezentat și Digital Cinema 4K, care respectă standardele inițiativei Cinema Digital pentru ecrane cu rezoluție de 4K, având 4096 x 2160 pixeli într-un ecran de 31 de inci. Pasionații de jocuri pe televizor vor aprecia în mod special noul monitor Gaming LG 24GM77, care este special proiectat pentru a fi suficient de rapid pentru jocurile de tip FPS. O rată de reîmprospătare de 144Hz va fi decentă și pentru cea mai intensă acțiune pe care o va reda PC-ul.

Premiera LG, la câțiva ani după adevărata premieră

Avantajele unui ecran ultrawide sunt evidente, mai ales dacă ești obișnuit să folosești multe programe în paralel. Înainte de astfel de monitoare, mulți dintre cei care aveau nevoie de ele puneau mai multe ecrane unul lângă altul. Anul trecut la IFA 2013, LG a prezentat un ultrawide cu raport de 21:9. Acum, îl face curbat, numai că nu este o premieră mondială decât pe alocuri.

Monitorul ultrawide de anul trecut prezentat la Berlin

În 2008, Alienware prezenta primul monitor curbat ultrawide. Acesta a fost introdus la CES din Las Vegas și avea o rezoluție de 2.880×900 pixeli și o diagonală de 43 inci. În 2009, conform Gizmag, NEC îl aducea pe piață la un preț de 8.000 de dolari. Era, propriu-zis, compus din patru monitoare „obișnuite“ și oferea acea extensie a desktop-ului de care unii oameni aveau nevoie.

Totuși, la aproape 24 de kilograme și un cost atât de ridicat, nu se poate spune că acest monitor ultrawide curbat a devenit un hit. LG îl va oferi pe al său la un preț mult mai mic, va fi mai subțire și vine într-un moment în care și echipamentele au devenit mai bune. Totuși, premieră mondială nu e decât pentru rezoluția QHD pe un astfel de monitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: