Samsung Galaxy Tab Pro 10 – De business și de entertainment, dar nu iese în evidență [REVIEW]

Samsung Galaxy Tab Pro 10 – De business și de entertainment, dar nu iese în evidență [REVIEW]
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
15:20 06.08.2014

Și Steve Jobs a spus: Să se facă iPad! Și s-a făcut, iar de-atunci tabletele au început să însemne ceva. În prezent, avem iPad, „cele cu Android“ și Surface de la Microsoft. În categoria de mijloc, Samsung lansează cel mai des și cel mai mult. De curând, a ajuns și la noi Galaxy Tab Pro de 10 inci.

Dacă ai pierdut șirul lansărilor Samsung din ultimul an, nu e nicio problemă. Au fost multe și vor mai fi. Galaxy Tab Pro 10 are un loc al său, probabil, în schema Samsung, dar iese cu greu în evidență pe piața tabletelor. E bună, după toate standardele pe care le-ai folosi ca să judeci un gadget, dar o scoate ceva în evidență? Rămâne să vedem în acest review.

Galaxy Tab Pro 10-4105

Introducere Samsung Galaxy Tab Pro 10

Samsung Galaxy Tab Pro 10 ne-a venit de la magazinul Mobile Trend, unde are un preț de 2.000 de lei. O recunoști drept o tabletă Samsung după capacul bateriei, unul cu imitație de piele, și după butoanele de la mijlocul ecranului. Unul e fizic cu două capacitive în stânga și în dreapta. În partea opusă sunt camera foto secundară și senzorul de luminozitate.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Samsung Galaxy Tab Pro 10/”/]

Tableta este una „clasică“ Samsung cu ecran de 10 inci și rezoluție de 2.560×1.600 pixeli, care a debutat prima dată pe Nexus 10 și în 2013 pe Note 10. Este un ecran foarte bun, reproduce bine culorile, deși puțin prea saturate, iar luminozității ar fi cam greu să îi găsești ceva de reproșat. Nu are stylus, dar acest accesoriu e dedicat acelor modele Note. Sunt mai scumpe, dar vin cu alte plusuri. Un review pentru Note Pro 12 e pe Playtech.

Galaxy Tab Pro 10-4100

În ceea ce privește puterea de procesare, Galaxy Tab Pro 10 are un procesor Qualcomm Snapdragon 800 cu patru nuclee, o memorie RAM de 2GB și un spațiu de stocare de 16 sau 32GB cu suport pentru card microSD până la 64GB. Desigur, lista se continuă cu module Bluetooth, WiFi și 3G/LTE, dacă vei cumpăra un astfel de model. Cel pe care l-am avut era doar WiFi. Camera foto principală are 8 megapixeli și filmează full HD la 30 de cadre pe secundă.

Descoperă și: Samsung Galaxy Note Pro 12.2 – It’s business time! [REVIEW]

Fiind o tabletă Samsung, acel Android este bine „ascuns“ sub interfața proprie sud-coreenilor. Un swipe, din ecranul principal, pe ultimul ecran din stânga te duce în Flipboard, poate cea mai bună aplicație de agregat articole online. Integrarea în interfață e foarte bună. În rest, nimic notabil. Sunt câteva aplicații de tip office, cum ar fi una de e-Meeting sau Cisco WebEx, iar meniul de notificări cu scurtăturile sale se aseamănă cu cel din Galaxy S5.

Galaxy Tab Pro 10-4103

Puncte Pro Samsung Galaxy Tab Pro 10

Construcția este bună, completată de aderența pe care o oferă capacul de pe spate. Galaxy Tab Pro 10 nu este la fel de solidă precum un iPad, dar e rezonabilă pentru cei 10 inci ai săi și pentru un raport bun între calitate, greutate și preț. Aș fi preferat să nu existe acel plastic pe margine, care imită metalul, dar e un vechi obicei al Samsung.

Autonomia este cam pentru o zi întreagă și câteva ore bune din următoarea, înțelegând prin asta că ecranul are o luminozitate peste 50%, sincronizare pornită prin WiFi, folosire pentru YouTube, scriere în Evernote, navigare pe Facebook și altele. Este o autonomie mult mai bună decât la tablete rivale, pe scurt.

Galaxy Tab Pro 10-4108

Ecranul și optimizările făcute de Samsung în interfață sunt un plus pentru o tabletă cu Android. Am avut, când a apărut pe piață, Nexus 10. Mi s-a părut un semi-eșec, mai ales din cauza sistemului de operare. Producători precum Samsung și Asus au adus un plus acestor tablete prin modificările făcute. Nu voi spune asta și despre telefoane, acolo Android stock e mai potrivit.

Puncte Contra Samsung Galaxy Tab Pro 10

Android. Și aici nu mă refer la sistemul de operare, ci la ecosistemul de aplicații. Instagram e un eșec pe o tabletă. Facebook la fel. De fapt, sunt aplicații de telefon, dar mărite pe tabletă. Asta nu poate fi decât un mare minus atât pentru producătorul tabletei, cât și pentru Android pe tabletă. Da, aplicația de calendar de la Samsung e mai bună decât cea Google, la fel și alte câteva produse, dar asta nu le înlocuiește pe cele uzuale din Play Store. iPad încă e în față la acest capitol.

Designul folosit de Samsung și la care sper să renunțe anul acesta nu transformă tableta într-una office, după cum vor sud-coreenii. Metalul falsificat de pe margine arată urât. Pielea falsă de pe spate este și ea, ei bine, falsă și urâtă.

Galaxy Tab Pro 10-4087

Concluzie

Samsung Galaxy Tab Pro 10 este o tabletă „medie“ cu Android, care își face treaba atât timp cât știi la ce să te aștepți. Nu toate aplicațiile sunt gata pentru astfel de ecrane, dar le poți folosi fără probleme. Samsung are, poate, cel mai bun ecosistem pentru tablete, iar Tab Pro 10 nu e o excepție. Nu este „cea mai cea“ tabletă, ci este una care la acești bani reprezintă un gadget util. Depinde de utilizator cât de util.

Da, are senzor infraroșu pentru a folosi tableta drept telecomandă.

Galaxy Tab Pro 10-4111

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI