Galaxy S5 Plus e confirmat oficial și are dotări de Galaxy Note 4

Galaxy S5 Plus e confirmat oficial și are dotări de Galaxy Note 4
09:00 22.10.2014

După o lungă perioadă în care a existat doar la stadiu de zvon, Plus a fost descoperit, în toată splendoarea sa, pe site-ul Samsung Olanda.

Samsung Galaxy S5 cu 4G+ de la Orange (1)

Cum ne-am obişnuit deja de câţiva ani, Samsung şi-a făcut un obicei din a dilua brandul Galaxy S, prin crearea unei game foarte variate de terminale. Unele dintre ele reprezintă gadgeturi de vârf, dar şi mai multe se rezumă la a fi entry level. Din fericire, noul Galaxy S5 Plus face parte din prima categorie. Acesta este , deşi împarte o mare parte din specificaţii cu telefonul pe care l-am întâlnit pentru prima oară în urmă cu mai bine de jumătate de an.

Dispozitivul din imaginea de mai sus, cu numele de cod G901F este acelaşi aparat care a fost lansat în urmă cu câteva luni în Singapore cu numele de Galaxy S5 4G+. Faptul că a apărut la vânzare pe pagina Samsung Olanda este o dovadă clară că ar trebui să poate fi comercializat şi pe alte pieţe europene în următoarele săptămâni sau luni.

Samsung Galaxy S5 Plus

Ca un mic detaliu, acesta nu este un Galaxy S5 cu display QHD, în schimb, este acelaşi smartphone Full HD cu diagonala de 5,1 inci. Are 2GB de memorie RAM, o cameră principală de 16 megapixeli, un cititor de amprente şi o baterie de 2.800 mAh. De asemenea, este rezistent la apă şi la praf. Marea „revelaţie“ se manifestă prin tranziţia de la un procesor Snapdragon 801, format dintr-un procesor Krait 400 tactat la 2,5GHz şi un GPU Adreno 330, la un procesor mai eficient energetic cu numele de Snapdragon 805, tot al celor de la Qualcomm. Acesta din urmă include un procesor quad core Krait 450 quad core la 2,5 GHz şi un GPU Adreno 420. Aceasta este una dintre configurațiile de care dispune și Samsung Galaxy Note 4.

Dacă ar fi să-i credem pe sud coreeni, chipset-ul actualizat ar trebui să se manifeste printr-o autonomie un pic mai mare, cu aceeaşi baterie. Dacă vă grăbiţi foarte tare să puneţi mâna pe el, ar trebui să-l puteţi cumpăra din Olanda. Dacă sunteţi dispuşi să mai aşteptaţi, nu ar trebui să dureze foarte mult până va apărea la operatorii de telefonie locali.

Samsung Galaxy S5 este disponibil în România la un preț de puțin peste 2.000 de lei. Îl poți cumpăra de aici la un preț mai mic, tot la 16GB. Un telefon mult mai stilat, și mai mic, este Samsung Galaxy Alpha și îl poți cumpăra de aici. Alternativa cu preț mai mic este aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI