Samsung Galaxy S5 Google Play Edition, pe site-ul Android

Samsung Galaxy S5 Google Play Edition, pe site-ul Android

În 2013, Google a anunțat câteva dispozitive Google Play Edition, despre care presupuneam că vor face parte din programul Android Silver. HTC One și Galaxy S4 erau acele dispozitive. A venit și rândul lui Galaxy S5 să intre în elita smartphone-urilor ce beneficiază de o interfață ”curată” de Android.

Samsung Galaxy S5 Google Play Edition

Hardware-ul acelor dispozitive a rămas identic, însă în loc de interfața TouchWiz UI de la Samsung, acesta folosea versiunea stock a sistemului de operare Android. Suntem destul de siguri că există utilizatori pe care nu i-ar deranja o variantă cu Android stock a alui Galaxy S5, și mulțumită unei imagini de pe site-ul oficial Android, există o șansă ca acest lucru să se întâmple. După cum se vede în screenshot-ul de mai sus, Galaxy S5 este unul din dispozitivele afișate, alături de cele proprietare Google.

Nu există informații oficiale de la Google Sau Samsung, iar Google nu a menționat nimic despre această mișcare, în cadrul conferinței Google I/O, așa că nu suntem siguri că imaginea respectivă sugerează anunțul pe care Google urmează să îl facă. Totuși, nu trebuie să ne frământăm prea mult cu această idee, mai ales că magazinul oficial Google Play nu permite încă achiziția de dispozitive de la noi din țară.

Sunt totuși curios, pentru versiunea cu Android stock de Galaxy S5, de ce aplicații are nevoie utilizatorul ca să poată folosi senzorul de amprentă și pe cel de citire al pulsului. Din câte știu, aceste două funcționalități sunt momentan active prin softul proprietar Samsung, și momentan, producătorul, este singurul ce a adus aceste capabilități pe piață, pentru dispozitivele cu Android.

Citește și: