Eșecul pe care se ridică Samsung Galaxy S6: S5 s-a vândut mai prost decât Galaxy S4

Eșecul pe care se ridică Samsung Galaxy S6: S5 s-a vândut mai prost decât Galaxy S4

Samsung Galaxy S5 e telefonul vedetă al sud-coreenilor, dar nu a fost prea dorit de oameni. Ultimele cifre prezintă o scădere mare pentru Samsung.

galaxy s5 als ice bucket challenge
Galaxy S5 rezistă la apă, dar vânzările s-au cam „înecat“.

Samsung Galaxy S5 n-a reușit să trezească interesul prea multor utilizatori și a ajuns să aibă un parcurs mai prost decât al Galaxy S4, un telefon destul de criticat în 2013.  Samsung Galaxy S5 a generat în primele trei luni de la lansare vânzări de aproximativ 12 milioane unităţi. E mult pentru multe companii, dar sunt cu patru milioane unităţi mai puţin decât a înregistrat Galaxy S4. Principala piață pe care a scăzut Samsung este cea chineză, unde vânzările au scăzut şi cu 50%.

În China, atât Apple, cu intrarea prin China Mobile din 2013, cât și producătorii locali cu dispozitive excelente au ajuns să fie furnizori pentru utilizatori și nu Samsung. Totuși, Samsung stă foarte bine în Statele Unite ale Americii, acolo unde a avut un proces lung cu Apple pe motiv că a furat ideile americanilor și pentru care a plătit despăgubiri. La nivel global, acolo unde cifrele contează mult, Samsung Galaxy S5 a înregistrat vânzări cu 40% mai mici decât cele inițiale, informează The Verge.

Dincolo de un cititor al amprentei și un senzor pentru măsurarea pulsului, Galaxy S5 nu are noutăți semnificative față de Galaxy S4. Asta nu i-a oprit pe cei de la Samsung să livreze foarte multe unități care n-au mai ajuns să fie vândute. Samsung a anunțat deja că în 2015 va produce mai puține telefoane și codirectorul JK Shin se găsește deja cu venituri mai mici decât în 2013.