Samsung Galaxy Alpha, oficial: smartphone premium contra iPhone 6

Samsung Galaxy Alpha, oficial: smartphone premium contra iPhone 6

Samsung Galaxy Alpha este oficial, compania a decis să o îl anunțe înainte de IFA 2014. Telefonul are un ecran de 4,7 inci, construcție din metal și dacă îl vei confunda cu un iPhone, nu e vina ta, seamănă prea mult.

samsung alpha colaj

În imaginea de mai sus vezi un Samsung Alpha, cel mai nou telefon „de vârf“ de la sud-coreeni. Este construit pe o structură din metal, are o textură pe spate ca cea folosită pe Galaxy S5, iar ecranul a fost limitat la 4,7 inci cu o rezoluție HD (1.280×720 pixeli). Procesorul este un Exynos octa core hibrid produs de Samsung, cu un procesor quad la o frecvență de 1,8GHz și unul la 1,3GHz, după cum se arată în comunicatul Samsung.

Samsung Galaxy Alpha (8)

Samsung Galaxy Alpha este un smartphone pentru acel public care vrea și telefon premium, și mic. În afară de ecran, Samsung nu a făcut alte reduceri de dotări. Procesorul l-am numit, camera are 12 megapixeli cu 2,1 MP frontală, iar cea principală este capabilă să filmeze 4K la 3.840×2.160 pixeli cu o cadență de 30 FPS. Memoria RAM este de 2GB și spațiul de stocare de 32GB fără slot de card. De asemenea, rulează Android cu interfața Samsung și dispune de modurile care au debutat pe Galaxy S5, cum ar fi Ultra Power Saving.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Samsung Galaxy Alpha/”/]

Află și: Conceptul vizual care transformă Samsung: o imagine mai bună cu mai puține produse

Telefonul va fi disponibil începând cu luna septembrie, atunci când Apple va anunța și va avea pe piață noile telefoane iPhone 6 (din informațiile neoficiale de până acum se știe că va fi unul cu ecran de 5,5 inci și unul de 4,7 inci). Prețul nu a fost încă anunțat. Galaxy Alpha va fi disponibil în cinci nuanțe de culoare, în funcție de piață, iar bateria va fi de 1.860 mAh.

Samsung-Galaxy-Alpha

Ce rost are Galaxy Alpha în portofoliul Samsung?

După cum se vede din dotările de mai sus, nu este un smartphone flagship, cu ecran full HD sau chiar 2K ori cu funcționalități nemaivăzute. În schimb, Samsung joacă acum acolo unde Apple este deja: piața premium. Ecranul HD este foarte bun pentru cei 4,7 inci, dar telefonul are caracteristici care să îl pună față în față cu un iPhone 6 de 4,7 inci și să iasă câștigător, pe alocuri. Este construit pe o structură din metal, cu același capac al bateriei foarte bun de la Galaxy S5, camera foto cel mai probabil va avea sistemul de focalizare de pe Galaxy S5 și filmează 4K, iar sistemul de operare deja are suita S Health, care să concureze cu HealthKit de la Apple, pe lângă alte funcționalități utile.

Află și: Noile imagini cu iPhone 6 prezintă un design cu totul diferit de al vechilor modele

Totuși, Samsung poate a exagerat puțin cu „inspirația“ de la compania americană. Mai jos am comparat Galaxy Alpha și iPhone 5, după cum l-a prezentat Apple pe site-ul său. Alpha se remarcă drept mai subțire, dar modul în care sunt prezentate ambele este destul de apropiat. Iar Apple a făcut prima dată asta. În final, Galaxy Alpha va fi introdus pe piață drept telefonul ideal pentru acei utilizatori „pretențioși“. Odată cu acest design și această construcție, Samsung încearcă să creeze o nouă imagine pentru telefoanele sale. HTC a reușit asta cu One din 2013 și a continuat cu One (M8).

iPhone 5 (jos) și Galaxy Alpha

Galaxy Alpha si iPhone 5

Un videoclip de promovare a Samsung Galaxy Alpha

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: