Samsung anunţă primul telefon din lume capabil să agrege viteza a trei benzi LTE

Samsung anunţă primul telefon din lume capabil să agrege viteza a trei benzi LTE

Deşi această performanţă va ajunge în curând redundantă, cei de la Samsung au anunţat cu suport pentru agregarea de trei benzi LTE.

Samsung-Galaxy-Note-4-Tri-band-LTE-A-Service

Tehnologia din spate are un nume foarte pretenţios: LTE Advanced Tri-Band Carrier Aggregation. Trecând însă peste terminologie, performanţa celor de la Samsung trebuie cu siguranţă consemnată ca fiind un record. În fuga după cuvintele ,,primul din lume”, sud coreenii tocmai au anunţat o nouă versiune de capabilă să obţină viteze teoretice de download, în condiţii ideale, de până la 300 Mbps. Captura de mai sus a fost realizată cu un astfel de aparat, iar viteza de 270 Mbps este surprinzător de apropiată de performanţa specificată în manual.

În mod evident, materialele de marketing care însoţesc lansarea unui Galaxy Note 4 compatibil cu LTE-A Tri-Band CA stau foarte bine la capitolul superlative. Aparent, o viteză maximă de 300Mbps pe mobil ar trebui să stea la baza unei experienţe multimedia de neegalat, de navigat pe internet în condiţii surprinzătoare şi de descărcat fişiere şi aplicaţii fără a aştepta. Asociind fişiere reale acestei performanţe, un film de 700MB va fi descărcat în 19 secunde, în timp ce un album audio format din 10 melodii cu o dimensiune de aproximativ 40MB va fi descărcat într-o secundă.

,,Magia” din spatele hardware-ului impresionant inclus în această variantă specială de Galaxy Note 4 nici măcar nu este foarte complicată. Practic, dacă un operator de telefonie are o reţea LTE de categoria 6 şi oferă viteze de descărcare 4G pe pe trei frecvenţe diferite, modemul prezent în telefonul de mai sus este capabil să facă download simultan pe toate cele trei benzi, agregând vitezele aferente fiecăreia dintre ele.

Citește și: