Pe iOS 8.0, Fleksy este cea mai bună tastatură virtuală pentru români.

Pe iOS 8.0, Fleksy este cea mai bună tastatură virtuală pentru români.

Imediat după instalarea iOS 8.0, cea mai mare fascinaţie a mea a fost legată de tastaturile virtuale terţe dintre care, cea mai bună este .

fleksy-ios-8-640x425

După ce mi-am instalat pe şi iPad Air, m-am grăbit să-mi instalez vreo trei-patru tastaturi pentru a-mi forma o opinie concludentă pe marginea lor. Cel mai mult mi-a plăcut Flesky. Aceasta din urmă  este singura gratuită care incorporează şi suportul  pentru limba română.

În urma descărcării din AppStore, îi puteţi ajusta câteva particularităţi care ţin de funcţionare şi care pot fi găsite în aplicaţia dedicată cu acelaşi nume. Indiferent însă de aplicaţii şi parametri, Flesky pentru iOS 8 este o nouă soluţie ce nu trebuie ocolită. Pentru a o activa, trebuie să mergeţi în configurari – general – tastatură şi să adăugaţi Flesky în acelaşi mod în care aţi adăugat nativ engleza pe lângă română sau invers.

Disponibilă pe Android de mult timp, această versiune de Flesky pe iOS face aproape acelaşi lucru cu care ne obişnuisem pe platforma creată de Google. Include suport pentru peste 40 de limbi străine pe care le puteţi descărca in-app gratuit ca să nu vă mănânce spaţiu dacă nu le folosiţi. Suportă mai multe posibilităţi de ajustare a dimensiunii tastaturii, inclusiv înălţimea ei, pentru a vă găzdui mai bine degele pe display. Singurul motiv pentru care Flesky vrea să vă taxeze un dolar ţine de câteva teme care s-ar putea să vă încânte dacă le veţi cumpăra. Personal, am preferat combinaţia de negru şi gri.

Ca funcţionalitate, Flesky se bazează pe un dicţionar stufos şi o putere de intuiţie senzaţională. Vă recomandă cuvintele pe care crede că aţi fi vrut să le scrieţi şi, cu un pic de exerciţiu, vă permite să fiţi mult mai eficienţi în a tasta în limba voastră nativă.

Citește și: