Veste bună de la Microsoft pentru gameri: controller-ul de pe Xbox One funcționează și pe Windows

Veste bună de la Microsoft pentru gameri: controller-ul de pe Xbox One funcționează și pe Windows

Dacă ți-a plăcut controller-ul de pe Xbox One, atunci asta va fi o veste bună. De astăzi, acesta poate fi folosit pentru gaming de către utilizatorii de

xbox one controller windows driver

În urmă cu câţiva ani, când Xbox 360 era la apogeul popularităţii, Microsoft a lansat un set de drivere pentru ca gamepad-ul aferent respectivei console să poată fi folosit pe sistemele de operare Windows. Pentru că aceasta este o modalitate de a vinde mai multe controllere fără console, zilele trecute, Microsoft a făcut acelaşi lucru și pentru controller-ul de .

Anunţul a fost făcut de către Major Nelson de la Microsoft pe blogul oficial. De astăzi, vă puteţi juca jocurile preferate cu un controller foarte bine realizat. Drept criteriu de compatibilitate, toate jocurile care au putut fi folosite cu controller de Xbox 360 pot fi jucate cu un controller de Xbox One. Deşi existau câteva trucuri pentru a obţine un rezultat similar din luna martie a acestui an, este foarte probabil ca driverele oficiale să ofere o experienţă mai stabilă. Disponibile atât pentru sistemele pe 32 de biţi cât şi pentru cele pe 64 de biţi, acestea pot fi descărcate de aici.

Instalare este facilă. Nu trebuie decât să conectaţi controller-ul la computer prin intermediul unui cablu microUSB şi să instalaţi pachetul software de pe site-ul gigantului din Redmond.

Citește și: