S-a aflat motivul din spatele dispariţiei Flappy Bird

, 11 Feb, 08:50

Deşi s-a crezut iniţial că decizia de a scoate din AppStore şi Google Play i-a aparţinut creatorului, acum aflăm că realitatea este alta.

Flappy Bird versus Nintendo Mario

În urmă cu câteva luni, Flappy Bird, un joc cât se poate de simplu, începea să facă valuri în magazinul virtual al celor de la Apple. Nu a durat până a ajuns în topurile iTunes şi a fost portat pe Google Play cu aceeaşi rată de succes. În ultima perioadă, se ajunse la o rată de profit de aproximativ 50.000 de dolari pe zi doar din reclame. Din păcate, fără preaviz, respectivul joc a dispărut din toate magazinele virtuale şi instalat se vând cu mii de dolari pe eBay.

Iniţial, s-a crezut că la mijloc stă o decizie personală a creatorului, având în vedere că s-a grăbit să afirme pe Twitter că ,,nu mai suportă”. Apropiaţi ai lui Dong Nguyen ne oferă însă o altă viziune asupra situaţiei.

Cauza reală a închiderii Flappy Bird se pare că a fost o ameninţare legală a celor de la Nintendo. Cei de la Reuters au anchetat subiectul şi au descoperit că argumentul inclus în respectivul document legal viza similiarităţile dintre Flappy Bird şi mediul ambiant din Super Marios Bros., inclusiv ţevile verzi de mai sus.

Deşi este greu de afirmat dacă respectivele similarităţi de decor, fără nici un fel de elemente comune când vine vorba de subiectul jocului, sunt suficiente pentru un proces, Nguyen a preferat să nu-şi asume nici un risc şi, mai degrabă, să renunţe la joc.

,,Sună foarte tare a zvon, iar dacă este, cu siguranţă nu putem comenta asupra lui.” De partea cealaltă a baricadei, un purtător de cuvânt al Nintendo a refuzat să răspundă clar dacă gigantul japonez l-a somat pe dezvoltatorul Flappy Bird să-şi scoată jocul din Apple AppStore şi Google Play. În definitiv, doar Dong Nguyen, în momentul în care va ieşi la lumină, ne va putea lămuri asupra situaţiei actuale.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail