Creatorii Angry Birds se reinventează

Creatorii Angry Birds se reinventează

Pentru că devenise evident că se duc în jos cu viteză mare la capitolul profituri, cei de la Rovio, aceeaşi care au creat Angry Birds, se reinventează.

Rovio Angry Birds

Vă vine să credeţi că au trecut deja şase ani de când vă jucaţi ? În 2009, cei de la Rovio dădeau lovitura printre utilizatorii de iDevice-uri cu un joc pe cât de simplu, pe atât de eficient în a crea dependenţă. Titlul a fost atât de revoluţionar încât a reuşit să genereze nişte profituri fabuloase pentru primii săi câţiva ani în piaţă.

Problema? O singură franciză nu mai este de mult suficientă. Degeaba au devenit cei de la Rovio foarte eficienţi în a lansa în fiecare an. Păsările nervoase nu mai sunt la fel de profitabile într-o perioadă în care până şi jocuri precum Infinity Blade pierd încrederea dezvoltatorilor din spate.

Pentru că vor să salveze compania şi numărul deloc mic de angajaţi, finlandezii s-au hotărât ca, începând cu 2015 să aibă în fruntea companiei un nou CEO. În această tranziţie, Mikael Hed va fi înlocuit cu Pekka Rantala. Acesta din urmă a fost la un moment dat director la Nokia, înainte să devină CEO-ul companiei finlandeze de băuturi Hartwall. Cu alte cuvinte, rămâne să aşteptăm până în 2015 pentru a vedea dacă cei de la Rovio vor începe un lung şir de decizii creative constructive sau vor merge pe urma la Zynga.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: