Cum să recreezi experiența de pe Wii cu un Chromecast și un telefon Android [VIDEO]

Cum să recreezi experiența de pe Wii cu un Chromecast și un telefon Android [VIDEO]

Motion Tennis, noua aplicaţie a celor  de la Rolocule este capabilă să transpună experienţa Wii pe un TV cu Chromecast şi un smartphone cu Android.

rolocule-chromecast alternativa wii

Experienţa uitilizării unui Wii era legată de o consolă, un controller şi un joc. Pentru că anumte  activităţi din trecutul nostru pot fi recreate fără dispozitive dedicate de gaming, cei de la Rolocule vă îdeamnă la un joc de tenis.

Jocul reprodus în clipul de mai jos poartă numele de şi a fost lansat pentru prima oară de aceeaşi companie în urmă cu aproximativ un an. La momentul respectiv era vorba de versiunea de iOS, o aplicaţie care permitea unui gamer să se joace pe TV prin intermediul unui iPhone şi al unui Apple TV, în maniera Wii.

După ce Google a anunţat în cadrul Google I/O că, de acum înainte, Chromecast-ul, printr-un update de firmware, suportă oglindirea întregii activităţii desfăşurate pe Android, opţiunile dezvoltatorilor s-au lărgit semnificativ. Printre primele demonstraţii ale noului amalgam de funcţii se numără şi acest Motion Tennis.

Aflat momentan în beta, pe mine  m-a  încântat că titlul este unul foarte bine pus la punct, deşi momentan include o oarecare  întârziere dintre momentul în care mişcaţi telefonul cu Android în aer şi acela în care respectiva mişcare o vedeţi transpusă pe TV. Dacă nu aveţi în posesie un dispozitiv Chromecast, cei de la Rolocule lucrează intens  şi la o varianta de Android compatibilă cu Miracast, un alt standard de afişare a conţinutului de pe telefon pe sau tabletă pe televizor fără fire.

Clipul de mai jos detaliază tot ce trebuie să ştiţi despre noile funcţii ascunse în spatele acestui demo. Nu mai rămâne decât să-i daţi play şi, între timp, să faceţi rost de un Chromecast.