25 mart. 2014 | 10:10

Rezultate dezastruoase în revista Vogue, generate în Photoshop

ACTUALITATE
Rezultate dezastruoase în revista Vogue, generate în Photoshop

Imaginea de mai jos, modificată , este doar una dintre cadrele imortalizate în cel mai recent număr al revistei Vogue.

Vogue Photoshop dezastru kardashian kanye west

Aproape că nu are nici o logică. Astfel poate fi sintetizată imaginea de mai sus a cuplului format din Kanye West şi Kim Kardashian, în revista Vogue.

Deşi nu insistăm aproape niciodată asupra greşelilor în făcute de diverse publicaţii, de această dată am făcut o excepţie din mai multe motive. Este vorba de o imagine complexă care ignoră complet legile fizicii şi care nu se rezumă, cum se întâmplă de altel de obicei, la câteva kilograme în minus ,,decupate” în Photoshop. Din punctul meu de vedere, această imagine din revista Vogue ar putea fi foarte bine folosită într-un test al abilităţilor de observaţie ale privitorilor.

Dacă ne rezumăm la a o percepe ca pe o simplă provocare, încercaţi să găsiţi cât mai multe absurdităţi în ea, într-un timp cât mai scurt. Voi începe eu cu cinci exemple, pentru a vă trezi apetitul. În primul rând, nu există reflexii în oglindă, de nici un fel. Imaginea de pe iPad-ului lui Kanye nu include elementele de interfaţă ale aplicaţiei de captură. De asemenea, aliniamentul respectivei fotografii de pe iPad este greşit, luând în calcul poziţia artistului în cadru şi faptul că iPhone-ul din acea poză este paralel cu rama inferioară a tabletei, când ar trebui să fie în perspectivă. Sper ca imaginea copilului să nu fie editată în Photoshop, cu make-up aplicat în mod absurd. Nu în ultimul rând, pe lângă umbre, există nişte discrepanţe majore între iluminarea cadrului şi a persoanelor.

Nu vi se pare incredibil că s-a ajuns la un asemenea nivel de editare în reviste?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele