Si politistii folosesc Photoshop pentru a ascunde „imperfectiuni”

Si politistii folosesc Photoshop pentru a ascunde „imperfectiuni”

Un procuror din Grecia are dovezi pentru a demonstra ca politistii ascund brutalitatea arestarilor recurgand la editarea imaginilor in Photoshop.

Politie editare Photoshop

Mai multe poze cu suspecti arestati de politia din Grecia au fost depistate ca fiind editate in Photoshop. Cazul raportat de Reuters face referire la patru tineri arestati pentru tentativa de jaf armat la inceputul acestei luni. Discrepanta majora a aparut intre pozele facute in timpul arestarii, cu buze sparte, vanatai agresive, arcade sparte si pozele date ulterior presei, facute in fata unui panou alb, fara vanatai majore sau deformari ale fetei. De la primele dovezi de inselaciune din partea politiei, au inceput sa apara crticii.

,,Fiul meu si ceilalti arestati nu au fost tratati ca toti ceilalti care incalca legea, ci cu foarte multa ura din cauza ca sunt anarhisti.”

Fiind evident ca politistii au apelat la siretlicuri pentru a micsora perceptia presei fata de agresivitatea folosita, parintii victimelor au inceput sa se planga in fata presei. Din cate se pare, 2 dintre cei arestati fac parte dintr-un grup anarhist cu numele de Conspiracy of Fire Cells, ce are legaturi stranse cu mai multe incendii din teritoriu.

,,Daca nu ar fi fost phoshopati, pentru a-i face sa semene cu o persoana obisnuita pe care cineva ar putea sa o recunoasca pe strada, pozele nu ar fi fost publicate in primul rand.” – spune unul din politistii acuzati.

Cea mai draguta a fost replica Ministrului Ordinii Publicii a Greciei, Nikos Dendias care a incercat sa justifice utilizarea Photoshop-ului: „Nu de alta, dar bataia primita a deformat atat de mult fetele supectilor, incat nu ar mai fi putut fi recunoscuti fara mici retusari.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: