iPhone 6 va avea o rezoluție neobișnuită, acum confirmată din trei surse diferite

iPhone 6 va avea o rezoluție neobișnuită, acum confirmată din trei surse diferite

Mai sunt doar câteva zile până la lansarea noului iPhone 6, iar ritmul zvonurilor pe marginea acestui subiect nu pare să încetinească.

iphone_6_5s_booting rezolutie

La această oră este aproape sigur că Apple va renunţa la dimensiunea de 4 inci pentru ecranul de la . Din acest motiv, pentru păstrarea titulaturii de Retina Display (320 ppi), gigantul din Cupertino este obligat să sporească şi rezoluţia ecranului, nu doar diagonala.

Cel mai probabil, pe data de , vom vedea anunţate oficial două noi iPhone-uri cu diagonale de 4,7, respectiv 5,5 inci. Deşi versiunea mai mare are ceva şanse să nu ajungă prea curând în mâinile utilizatorilor, despre varianta de 4,7 inci am aflat tot mai multe detalii în ultimele zile.

Citește și: Apple iPhone 6 vs. Samsung Galaxy Alpha în imagini

Cel mai recent episod din această serie este legat de rezoluţie. John Gruber s-a folosit de referinţe dintr-un beta de iOS 8 pentru a ajunge la concluzia că iPhone 6 va avea o rezoluţie de 1.334 x 750 de pixel, iar aceasta e confirmată de dezvoltatorul Steve Troughton Smith.

Printr-un clip postat pe Instagram, cu ceea ce pare a fi un iPhone 6 care porneşte, cei de la Feld & Volk certifică noile cifre pentru rezoluție. Totul pleacă de la banda neagră dintre butonul de home şi capătul cablului Lightning desenat pe ecranul telefonului. Pornind de la această discrepanţă, care poate fi observată şi în imaginea de mai sus, cei de la MacRumors au făcut nişte rapoarte matematice şi au tras concluzia că Grubber şi Smith au avut dreptate.

În ceea ce priveşte iPhone-ul 6 cu diagonala de 5,5 inci, este foarte probabil ca acel model să facă saltul până la 2.208 x 1.242 pixeli, deşi această valoare nu a fost confirmată în nici un fel.

Citește și: