QNAP Qgenie, un NAS multifuncțional de buzunar

QNAP Qgenie, un NAS multifuncțional de buzunar

QNAP se pare că e pus pe treabă în ultima vreme, având în vedere câte anunțuri despre noile lansări de produse am primit.

qnap qgenie

Chiar dacă QNAP se ocupă în mare parte de sisteme de stocare enterprise și business, se pare că portofoliul lor se mărește pe zi ce trece, cu produse destinate utilizatorilor obișnuiți. Qgenie este un produs chiar foarte interesant, un NAS mobil cu un SSD și un acumulator de 3000 mAh ce permite stocarea de fișiere, alimentarea dispozitivelor mobile, funcționând astfel ca o baterie externă, sau partajarea conexiunii la internet. Atunci când au nevoie de mai mult spațiu pe telefon sau tabletă pentru fotografii, muzică și aplicații, utilizatorii pot transfera o parte din date pe Qgenie. Ei pot folosi serviciile myQNAPcloud și aplicațiile mobile Qsync și Qfile, creând totodată un cloud privat în care pot salva, partaja și sincroniza fișierele stocate pe Qgenie.

Qgenie permite până la 20 de conexiuni diferite, oferind acces simultan la fișiere pentru 8 utilizatori, dispozitivul fiind perfect pentru partajarea fișierelor multimedia atunci când călătoriți sau participați la diferite evenimente precum seminarii, conferințe sau întâlniri de afaceri, fără a fi necesară transmiterea de email-uri sau schimbul de stickuri USB” declară Hanz Sung, Manager de Produs în cadrul QNAP.

Atunci când se conectează la un PC sau un Mac prin intermediul interfeței USB 3.0, Qgenie se transformă într-un SSD portabil și performant, furnizând o viteză de transfer de 120MB/s la citire și de 40MB/s la scriere. Qgenie poate funcționa și ca un dispozitiv complementar unei unități Turbo NAS existente. Utilizatorii pot copia fișierele de pe un Turbo NAS pe Qgenie sau viceversa printr-un singur click, apelând funcția de copiere via USB. Datele pot fi accesate și cu ajutorul aplicației mobile Qfile.

New operating system IOS 7 screen on iPhone 5 Apple

qnap_qgenie_3

Citește și:
Etichete: