Puzzlephone este cel mai nou smartphone modular pe care poate nu ți-l vei dori

, 02 Dec, 09:23

Google întârzie cu Project Ara, dar încep să apară proiecte pentru gadgeturi similare. Puzzlephone e cel mai nou.

puzzlephone-smartphone modular

Având în vedere eforturile desfăşurate concomitent în diverse zone ale mapamondului pentru astfel de aparate, este foarte probabil ca viitorul apropiat al multora dintre noi să implice telefoane modulare. Pe lângă şi Vsenn Modular Smartphone, pe aceeaşi listă adăugăm astăzi Puzzlephone. Din păcate, nu puteţi mâna pe nici unul dintre ele decât în a doua jumătate a lui 2015.

Dezvoltat în Finlanda, Puzzlephone este rezultatul muncii celor de la Circular Devices. La prima vedere, nu este la fel de complicat precum Project Ara, dar păstrează câteva similarităţi. În loc să puteţi schimba fiecare element hardware al telefonului, aveţi la dispoziţie trei zone. Spine, sau coloana vertebrală a telefonului, include display-ul, difuzoarele şi structura de bază. Heart, sau inima telefonului, include bateria şi componente electronice secundare. Brain este creierul întregului dispozitiv și găzduieşte procesorul şi modulul de cameră.

În practică, aceste detalii descrise mai sus se reflectă într-un grad redus de personalizare al Puzzlephone. Cu toate acestea, există un dram de confort în a şti că, după câteva luni sau un an, puteţi investi într-un nou modul cu un procesor mai puternic şi o cameră foto mai performantă. Dezvoltatorii proiectului speră ca acesta să se transforme într-un produs comercial în trimestrul trei 2015. Până atunci însă, mai au nevoie de finanţare.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail